Către simplicitate

Întrebare: Astăzi, oamenii de ştiinţă descoperă că toţi suntem interconectaţi, că numeroase ameninţări, de care nici măcar nu ştiam că există, se regăsesc între noi. Cum vede un Cabalist asta? Se poate oare că această harababură uriaşă să se mişte constant în faţa ochilor săi?

Răspuns: În realitatea, totul este foarte simplu. Şi cu cât avansăm mai mult, cu atât este mai simplu. Omul este simplu şi Lumina este simplă, în timp ce calcule multiplele apar pentru că egoismul se interpune cu dorinţa de dăruire.

Omul, cu cât avansează mai mult cu atât mai natural percepe imaginea lumii. Obiceiul devine a doua natură. În acelaşi fel îţi vezi şi familia şi pe cei iubiţi: Devin viaţa ta, natura ta şi nu mai trebuie să depui eforturi în realaţia cu cei iubiţi. Îi cunoşti pe fiecare şi înţelegi toate conexiunile.

Acum, asta ţi se pare că ar fi o problemă, pentru că necesită eforturi. Dar atunci când dorinţa de a dărui va locui în tine, problemele dispar. Nu este nimic mai simplu decât a ajunge să cunoşti lumea spirituală şi să trăieşti în ea.

„Este posibil un asemenea lucru? Cum pot sa am grijă de tot, să controlez mişcările tuturor atomilor din lume?”

Nu trebuie să controlezi nimic, deoarece toate acestea sunt revelate în tine, ca fiind propriul tău sistem. Şi de aceea fiecare etapă va fi chiar mai liberă de presiune, de necesitatea de a înţelege ce se întâmplă. Cu fiecare pas, totul va deveni numai mai clar.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 3/29/2012, “Introducere la TES

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: