Caut un om asemenea mie

Remarcă: Am încercat să găsesc informații pe Internet despre principiul similarității calităților, dar nu am găsit aproape nimic.

Comentariul meu: Pentru că nu există indicii clare în acest sens în lumea noastră. Dar putem vedea exemplul unui copil cu mama lui: el primește de la mama sa și ea se bucură în același timp. Dacă ar avea suficientă înțelegere pentru a se ridica deasupra dorințelor sale și ar face ceea ce își dorește mama, cât de mare ar fi unirea lor.

Întrebare: De exemplu, într-un cuplu căsătorit, soții ar trebui să fie cu calitățile similare sau ar trebui să fie diferite, astfel încât le-ar fi mai ușor să se completeze reciproc?

Răspuns: Natura este stabilită în așa fel încât, cu cât ne dezvoltăm, cu atât egoismul nostru se dezvoltă în noi și, prin urmare, devenim din ce în ce mai opuși unul față de celălalt.

Putem vedea cât de dificil este în lumea noastră să construim comunicarea între cei din familii, în interiorul țărilor, între popoare și între țări. Deoarece egoismul crește în fiecare persoană, există o disociere, o separare și o înstrăinare din ce în ce mai mare.

Întrebare: Dar este mai bine să încerci să găsești o persoană mai asemănătoare cu tine în calități, nu-i așa?

Răspuns: Nu va merge. Dacă găsești pe cineva ca tine acum, peste câțiva ani se va dezvălui cât de diferit ești. Oamenii ar trebui să aibă un obiectiv comun, care este mai important decât înstrăinarea.

 

Din Kab Tv „Fundamentele Cabalei” 10/06/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: