Ce ar trebuie să facă cineva în momentul în care are un moment de teamă?

Întrebare: Ce ar trebui să facem în momentul când ne este frică?

Răspuns: Există un articol în cartea Şamati „Despre frica care apare câteodată în om”

Acesta ar trebui imediat să îşi aducă aminte că nu există nimeni în afară de El şi că cel care îţi dă acest sentiment este Creatorul, ca tu să aderi la el, aşa cum o face un copil mic cu mama lui, când este speriat. Totul are un singur scop: să ne aducă în adeziune cu Creatorul.

Încearcă asta, fii în contact cu prietenii şi ajutaţi-vă să vă aduceţi aminte de ce se întâmplă. Nu există altă acţiune în această lume, totul apare numai cu scopul de a obţine unitatea între noi, corectarea sufletului comun.

Creatorul a spart acest suflet, iar acum el este într-o mişcare continuă către corectare. Şi pentru că toate părţile lui sunt incluse în corectare, vedem cum au loc tot felul de necazuri şi probleme, pentru că părţi opuse se apropie unele de altele.

Vedem ce se întâmplă în politică, în relaţiile dintre ţări, în familii şi naţiuni. Uitaţi-vă ce se întâmplă în Europa cu imigranţii!

Toate acestea au loc pentru că diferite părţi din lume încearcă să se unească sub o presiune externă, pe care Creatorul o pune asupra lor, dar noi nu încercăm să lucrăm în mod corect, prin unitate şi iubire. Atunci, presiunea se acumulează şi rezultă o explozie, ca un cutremur.

De fapt, putem să avem probleme foarte mari în viitor, dacă nu începem să corectăm nivelul uman. Atunci, toate nivelurile naturii, animat, vegetal şi neanimat, vor fi complet în dezechilibru.

De aceea, oricând apare o problemă, să ştii că este Creatorul cel care joacă acest joc cu tine. El vrea să te întorci către El, prin unitatea cu prietenii! Apoi, treptat, totul se va calma.

Dar nu te apropia de El singur! Aşa se roagă toată lumea. Toate religiile şi credinţele îţi spun cum să vorbeşti cu Creatorul. Dar El nu aude asta. El aude numai un tip de rugăciune: nevoia de conexiune, puterea pentru a te uni. Restul este o cerere de a elimina răul. Nu are nevoie să audă asta de la tine, pentru că El a creat totul. Tot răul vine de la El, ca noi să ne putem uni.

Din lecţia 9 – congresul din Brazilia din 30.04.2017 „De la Noi la Unul”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: