Ce are Creatorul de-a face cu asta?

Întrebare din Facebook: Tot ceea ce ne înveți este psihologie pură a relațiilor dintre oameni. Ce are de-a face cu asta Creatorul, Lumina și toate celelalte calități?

Răspuns: Realitatea este că, Creatorul este obținut între oameni, când apare între ei o relație specială de dăruire și iubire. Nu dăruirea pământească, iubirea pământească, ci un nivel mai înalt, adică deasupra egoismului.

Pentru a mă înălța la nivelul următor, deasupra egoismului nostru, este nevoie de Înțelepciunea Cabla care, în principiu, se ocupă de acest lucru. Adică este psihologie, dar la nivelul următor, mai înalt.

În psihologia noastră pământeană, omul nu are nevoie să se schimbe în practică. Aici, el trebuie să primească Forța Superioară, iar Cabala îi explică cum să facă acest lucru. Primind această Forță el construiește peste sine însuși un alt om, complet diferit, care lucrează în iubire și dăruire pentru ceilalți, lucrează în afara lui. Adică, la nivelul material „sunt în mine”, iar la nivel spiritual, acționez „în afara mea”.

Psihologia materială nu se poate ocupa de asta; nu are instrumentele necesare, nu are puterea Luminii care poate schimba invers un om. De aceea, psihologia este psihologie și Cabala este Cabala.

Întrebare: Este posibil să spui că psihologia materialistă ne adaptează la realitatea pământeană, iar psihologia cabalistă la realitatea superioară?

Răspuns: Desigur, mă adaptez la un sistem diferit de relații, construit pe deconectarea completă de la egoismul meu și mă pun deasupra lui.

Din KabTv „Știri cu Michael Laitman” din 10/04/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: