Ce depinde de noi?

Întrebare: Cump putem amplifica influenţa Luminii, asupra noastră, în timpul studiului ? Ce anume depinde de studenţi?

Răspuns: Noi studiem doar ceea ce depinde de o persoană. Ceea ce nu este îndeplinit de o persoană nu se raportează la noi şi nu  putem înţelege, pentru moment. Depinde de o persoană să vină în grup, să vină lângă prieteni, pentru a se pregăti pentru lecţie şi a se conecta la lecţie cu prietenii, astfel că toată lumea îşi va da seama că are nevoie să simtă ceea ce studiază. Este sensul lecţiei şi nu putem simţi asta decât în conexiunea dintre noi.

Asta înseamnă că, cărţile ne vorbesc despre legătura dintre prietenii care vor, cu disperare, să se conecteze sub influenţa studiului, a Luminii, astfel că, prin acestea, ei ating Creatorul sau sufletul general colectiv în care vor să îl descopere pe El. Este sensul existenţei noastre, dezvoltarea noastră, studiul şi toate activităţile noastre.

Pentru a face acest lucru, trebuie să studiem articolele lui Rabash şi Baal HaSulam, despre conexiunea prietenilor în grup, despre cum trebuie efectuat studiul şi despre cum trebuie să conectăm gândurile şi intenţiile noastre. Este foarte simplu: o persoană, un grup şi Creatorul care este revelat în grup. Şi asta este tot. Numai concentraţia generală corectă poate genera rezultatul dorit.

Lecţia virtuală, 21.04.2013

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: