Ce determină drumul sufletelor noastre?

Întrebare: Dacă totul este planificat în avans de Creator, atunci ce se consideră a fi o greşeală pe drumul spiritual şi în studiul Cabalei?

Răspuns: Omul are totuşi liberă alegere, liber arbitru. Oricum, vom ajunge la punctul nostru final, pentru că acest punct ne-a fost deja ales, dar nu şi drumul către el. Determinându-şi drumul, omul defineşte simultan drumul altor suflete care depind de el, deoarece noi ne aflăm într-un sistem integral.

De aceea, în măsura în care ne comportăm incorect, influenţâm negativ soarta altor oameni. Natural, asta se întoarce la cel care se comportă incorect de mult mai multe ori mai rău, cu părţi negative suplimentare.

Cu toate că, pe de o parte, totul este predestinat, pe de altă parte totul depinde de om, fiecare moment particular din timp. Dacă ar fi conştient de asta, nu ar şti ce să facă. De aceea, aceste lucruri îi sunt ascunse.

Remarcă: Anumite filme arată cum omul începe deodată să înţeleagă că fiecare acţiune îi influenţează pe ceialalţi şi apoi imediat „îngheaţă”.

Comenatriul meu: Dar chiar şi faptul că „îngheaţă” nu ajută, pentru că în măsura în care o face, el nu mai acţionează şi natural asta influenţează de asemenea pe toată lumea.

Din lecţia de  Cabala în limba rusă din 24.09.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: