Ce determină viitorul unei persoane?

Ȋntrebare: Ce determină viitorul unei persoane?

Răspuns:  Fără îndoială, toată lumea este interesată de viitor. Fiecare clipă a timpului, izbucnește în prezent și, astfel, se transformă în prezent.

Prin urmare, viitorul este în permanență conectat la noi și ne determină prezentul. Dacă știm că ceva este pe cale să se întâmple, chiar și dacă nu foarte curând, totuși îl așteptăm și starea noastră în prezent depinde de ea, în special de dispoziția noastră, de atitudinea noastră față de lume și de viață. Prin urmare, viitorul este un factor care ne afectează semnificativ viața.

Întrebare:  Este aceasta ceea ce distinge o persoană de un animal?

Răspuns:  Animalele simt viitorul, dar nu în aceeași măsură ca o persoană și nu sunt atât de sensibile la acesta.

Viitorul unei persoane depinde de modul în care se adaptează la prezent. La urma urmei, de fapt, nu există viitor. Dacă trăim pasiv, atunci determinăm viitorul, adică care va fi acesta, fiindcă depinde de alți oameni, circumstanțe și de orice altceva.

Când trăim spiritual, nu există nici viitor și nici prezent. Într-un fel putem vorbi despre trecut, pentru că eram într-o stare în care timpul curgea, fiindcă s-au întâmplat unele schimbări în noi. Totuși, dacă mă aflu acum în prezent, pot face din mine, în mod clar, o astfel de ființă creată care nu are viitor.

În lumea noastră sună foarte neplăcut: „Nu ai viitor”, iar a spune asta unei persoane înseamnă a o omorî. Totuși, în Ȋnţelepciunea Cabala, nu este așa. Nu ai niciun viitor, pentru că acum îl vei crea tu singur.

Du-te și fă-l, sculptează-l, desenează-i o imagine și acesta va fi. Și când va fi? Oricând vrei.

Cu toate acestea, dacă nu există trecut, prezent și viitor, nu există lume deloc şi totul ne este doar descris de calitățile noastre, pe fundalul alb al luminii superioare, atunci care este sensul întrebării „Ce determină viitorul unei persoane?” Depinde de persoană!

Și nu doar la modul în care afirmăm patetic: „O persoană își face propriul viitor!” Nu! Faptul este că fiecare persoană, cunoscând algoritmul acesta de a se influența pe sine, se construiește pe sine şi îşi construiește viitorul său, pentru că dorinţele lui interne ȋl crează pe el și dorinţele lui exterioare, adică lumea din jurul lui. Prin urmare, viitorul depinde doar de el, în toate elementele și detaliile sale.

Nu este ușor să ajungi la asta. Cu toate acestea, suntem capabili de asta și într-o zi vom putea să o facem. Între timp, ni se pare că aceasta este o fantezie.

Din lecţia de Cabala ȋn limba rusă 4/28/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed