Ce Este Mai Important: Acordul Comun Sau Impresia Comuna?

Intrebare: Trebuie sa avem grija sa pregatim in mod special oamenii pentru a pastra ordinea in timpul work-shop-urilor?

Raspuns: Orice persoana care a participat la seminarii, simte si intelege esenta lor.

Grupul poate alege inainte subiectul discutiei, si persoana responsabila cu ordinea poate sta in afara grupului si sa observe in timpul discutiilor.

Principalul lucru este sa ajungem la o impresie comuna la sfarsitul discutiei, nu la un acord comun: Noi nu trebuie sa impartasim o opinie. Toti, impreuna cu opiniile noastre, vrem sa ajungem la unitate in pofida acestora, care pot fi absolt diferite; noi poate nu suntem capabili sa ne intelegem unii pe altii, insa fiecare dintre noi presupune ca exact asta ne va ajuta sa ne unim si asta este tot: Este suficient.

Noi nu trebuie sa incercam sa ne convingem unii pe altii! Noi trebuie sa vorbim despre o anumita problema, fiecare isi va exprima punctele de vedere, care vor fi complet diferite si deconectate, insa in final noi vrem pentru „Eu-l” nostru comun sa fim impreuna, si sa ajungem acolo.

Intrebare: Am studiat multe nuante, insa toate acestea dispar in timpul seminarului. Unde putem citi si gasi o lista a acestor reguli si intrebari inaintea unui seminar?

Raspuns: In inima voastra. Nu exista nicaieri altundeva; nu puteti avea aceasta lista. Si daca incepeti sa faceti asta, nu o puteti avea fizic. Si daca incepeti sa o faceti, vor aparea alte intrebari, si acest lucru va continua la nesfarsit.

Intrebarile trebuie sa apara in inima, iar raspunsul trebuie primit fara indoiala acolo.

Din Lectia Virtuala 20/05/2012, “Fundamentele Cabalei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: