Ce îi lipsește echilibrului pentru a atinge armonie?

232.05Întrebare: Să presupunem că o persoană are îndoieli în mod constant și încearcă să folosească intuiția fără a înțelege pe deplin ce este aceasta. Cum ați sfătui-o să ia decizii dintr-o stare armonioasă, nu din dezechilibru, atunci când nu este sigur de ce este bine sau greșit, ci dintr-un loc de echilibru?

Cum putem lua decizii dintr-o stare simplă pentru a face pași suplimentari?

Răspuns: Dacă o persoană se străduiește către armonie dintr-o stare simplă, de obicei obține acest lucru prin scăderea acțiunilor sale: mișcându-se mai puțin, gândindu-se mai puțin, îngrijorându-se mai puțin, auzind mai puțin, văzând mai puțin și așa mai departe. Cel mai bun lucru este să iei un somnifer și să adormi.

Adică nu avem armonie, dar încercăm să o realizăm echilibrând corect forțele care acționează asupra noastră. Numim aceasta armonie, deși nu este deloc armonie, ci neutralizarea reciprocă a stimulilor.

Întrebare: Deci echilibrul și armonia nu sunt același lucru?

Răspuns: Nu. Faptul este că trebuie să înțelegem cum să ne restrângem pentru a nu pierde armonia care a fost atinsă și pentru a nu cădea în dezechilibru.

Comentariu: Când mă gândesc bine, îmi amintesc mereu de exemplul unui somnambul. Se pare că merge pe linie și fiecare pas trebuie echilibrat, altfel va cădea. În același timp, nu este o stare armonioasă ci un efort,  constant, și un control constant în fiecare moment.

Răspunsul meu: Ei bine, putem spune că acesta este echilibrul potrivit, armonia potrivită. Dar totuși, trebuie să ia în considerare în mod constant posibilele rezultate viitoare în subconștiința sa și să-și dovedească singur că acestea pot fi întotdeauna echilibrate.

Întrebare: Ce îi lipsește echilibrului pentru a deveni armonie? Trebuie adăugat ceva?

Răspuns: Cunoașterea viitorului, a forțelor care te afectează, a capacităților tale și ale lumii din jurul tău. Toate acestea pot duce foarte departe.

Comentariu: Se pare că mai sunt multe elemente de adăugat.

Răspuns: Bineînţeles.

KabTV “Cabala Expres” 18.11.2022

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: