Ce ne va salva de la mândrie?

Comentariu: Este spus ca trebuie : ”sa mergi in toate caile Lui si sa-L iubesti, sa-l venerezi pe Domnul, Dumnezeul tau” (Deuteronomul 10:12), si sa il slujesti.

Raspuns: Este fara rost sa il servesti daca El este absolutul. Trebuie sa servim oamenii, sa creem pentru ei lumea superiora. Creatorul nu are nevoie de nimic. Ce putem sa ii oferim? Este perfect!

Intrebare: Nu este totusi tot egoismul care se manifesta intr-un fel sau altul in faptul ca eu slujesc pe cei din jurul meu?

Raspuns: In sistemul superior totul este aranjat astfel incat, daca toate intentiile mele sunt egoiste, atunci, in primul rand, pot sluji lumea spiritual si, in al doilea rand, voi primi doar o “palma” peste cap de la ceilalti.

Si chiar daca ma port corect si fac totul pentru ei fara egoism, cu toate acestea ma vor critica atat cat vor dori si asta ma va feri pe mine de mandrie si vanitate; le multumesc lor foarte mult pentru asta! Totusi, daca nu ma critica, atunci am o problema. Aceasta este o pedeapsa de la Creator.

Din emisiunea de pe Kab TV Secretele Cartii Eterne din 16.05.2016

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: