Ce se află în spatele perdelei

Întrebare: În articolul trup şi suflet, Baal HaSulam spune că totul, indiferent că este ascuns sau revelat, este în conştiinţa unei persoane. Ceea ce este ascuns de mine astăzi va fi dezvăluit mâine. Ce ne este ascuns, acum, în faza de pregătire ?

Răspuns: În primul rând, el nu se referă la un concept abstract necunoscut, ci la o realitate care există, dar pe care nu o putem studia pentru moment. Ştiu că aceasta există şi că este ascunsă de mine.Cu alte cuvinte, este ca şi cum Creatorul era în spatele unei perdea, în conformitate cu calculele mele şi toată experienţa mea.

Este, de asemenea, un soi de cunoaştere, dar nu un fapt clar, încă, pentru care eu pot să depun mărturie şi să o prezint alora. Am câteva elemente, unele dovezi, dar esenţa nu a fost încă dezvăluită.  Baal HaSulam a spus în acest articol: cunoaşterea care nu face parte, în întregime, din conştiinţa noastră, încă este ascunsă. El vorbeşte despre cunoaştere aici şi nu despre filozofie.

Experienţele cu acceleratorul şi acceleratoarele de particule, de exemplu, permite fizicienilor să găsească diferite teorii despre structura micro+cosmosului. Componentele sale sunt, încă, cunoscute, dar datele pe care le-au primit le permit să propună ipoteze şi să discute aceste chestiuni, deoarece este deja clar: există ceva în spatele perdelei. Faptele pot fi un pic diferite de teorii şi chiar opuse ipotezelor ştiinţifice, dar această abordare este perfect legitimă.

În cazul nostru, punctul din inimă spune unei persoane: Există o anumită forţă care controlează totul, care cuprinde totul şi închide totul în unu şi vreau să o descopăr. Această dorinţă construieşte deja un soi de model a ceea ce căutăm, sensul vieţii, sursa, motivele şi planul său, care se învârte în jurul meu, care mă conduce, pe mine şi tot ceea ce mă înconjoară ?

O persoană emite ipoteze, ea simte Creatorul şi astfel, ajunge la înţelepciunea Cabalei pentru a obţine un răspuns la întrebarea care a fost deja evocată în ea. Pe de altă parte, cei care nu au această întrebare, consideră înţelepciunea Cabala ca o pură speculaţie.

Mai târziu descoperim: Creatorul este forţa conexiunii, nu este nimic altceva decât unitatea, astfel toate celelalte forţe care compun realitatea noastră sunt dezvăluite.

În ceea ce priveşte studiul, noi nu studiem Creatorul, ci acţiunile Sale. Înţelepciunea Cabala impune acest principiu foarte clar: prin toate acţiunile Tale, noi Te vom cunoaşte. Noi nu vorbim niciodată despre Creator, El este o formă abstractă, esenţa, ceea ce înseamnă că este de neatins. Căutăm forma îmbrăcată în materie. Această formă este, de fapt, Creatorul (Boreh), pentru noi, Vino si vezi, (Bo – Reh). Eu sunt materia şi forma care mă îmbracă este El. Am devenit mai asemănător cu Creatorul şi El se revelează în mine, mă îmbracă.

Întrebare: Cum pot studia acţiunile Sale ?

Răspuns: Prin voi înşivă. Aceasta este munca noastră. Dar mai întâi trebuie să primim formele Sale, amprentele Sale digitale şi să pregătim un loc în interior pentru aceasta, în corectarea a tot ceea ce trebuie corectat, apoi să primim forma de dăruire fără rezerve şi să transmitem această atitudine celor din jurul nostru, prietenilor. Studiaţi forma Creatorului şi prin aceasta voi Îl studiaţi, ceea ce înseamnă că aţi atins unitatea.

Întrebare: Dar astăzi nu pot atribui acţiunile Creatorului Lui Însuşi.

Răspuns: În cercetare, un rezultat negativ este un rezultat. Negarea, în acest caz, este pregătirea pentru revelarea Creatorului. Voi Îl respingeţi şi nu acceptaţi existenţa Lui, este modul în care ar trebui să fie. Totul este realizat prin opoziţie.

 

Din a patra parte a Lecţiei zilnice de Cabala, 2.01.2013, Corp şi suflet

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed