Ce spune înțelepciunea Cabala despre Goyim?

Întrebare de pe Facebook: Ce spune înțelepciunea Cabala despre Goyim?

Răspuns: În înțelepciunea Cabala, o persoană este considerată un evreu, nu în funcție de naționalitate, ci în funcție de dorința de a ajunge cu adevărat la Creator, adică în funcție de gradul de echivalență cu caracteristicile Creatorului, ceea ce înseamnă în conformitate cu obţinerea caracteristicii de a dărui. Dacă el nu are o mișcare interioară ca aceasta, el este numit un „Goy“, ceea ce înseamnă o națiune.

Acei locuitori ai Babilonului antic, care au simțit o dorință arzătoare ca aceasta și s-au adunat în jurul lui Avraam, care i-a  învățat despre unire și atingerea Creatorului prin unire, au început să fie numiți „Goy Kadosh (neam sfânt)“, adică un popor sfânt. Sfânt înseamnă oameni care operează în dăruire și dragoste între ei pentru a ajunge la Creator.

Prin urmare, în cuvântul „Goy,“ nu este nimic rău; înseamnă pur și simplu un popor. Și Goy Kadosh sunt oameni speciali, care sunt în mod natural atrași de a ajunge la Creator. Asta este ceea ce spune înțelepciunea Cabala.

Religia nu ne afectează deloc, este o abatere de la înțelepciunea Cabala în lumea fizică, un fel de acompaniament suplimentar pentru lumea noastră.

Din emisiunea de pe KabTV “Știri cu Michael Laitman” 01/03/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed