Ce vrea natura de la noi?

Întrebare: Ce vrea natura de la noi? Ce ar trebui să schimbe fiecare dintre noi pentru un viitor mai bun?

Răspuns: Suntem într-o natură integrală, globală, ca în interiorul unei mingi. Întregul sistem al naturii este interdependent și se află într-un anumit echilibru intern. Și noi, oamenii, suntem creați special ca egoisti; tulburăm constant acest echilibru în noi înșine și în câmpul care ne înconjoară: neînsuflețit, vegetativ, animal și uman.

Problema este că, în ciuda dezvoltării constante și a activității egoismului nostru, trebuie să ajungem într-o stare în care să echilibrăm pe deplin egoul, să-i punem o restricție, așa-numita Tzimtzum, și apoi să-l folosim invers: pentru dăruire, pentru o comunicare corectă între noi, când fiecare consumă doar ceea ce este necesar pentru sine.

Astăzi, orice persoană obișnuită dintr-o societate câștigă bani, are o familie, copii, acasă, lucrează și trăiește normal. Unul nu are nevoie de prea mult. Prin acțiunile sale, el nu ar trebui să dăuneze mediului, ci să le planifice într-un mod în care să fie în echilibru cu lumea exterioară – nu într-o stare constantă, pietrificată, ci în echilibru dinamic.

Dacă o persoană se comportă în acest fel, atunci este bine pentru ea și bine pentru lume. Ea începe să simtă și să ia cunoștință de sistemul naturii prin această lume: prin ce formulă funcționează, ce fel de forță este în interiorul naturii care controlează totul. Această forță superioară se numește Creatorul.

În principiu, natura ne-a creat în mod intenționat atât de opusi echilibrului nostru, încât am începe să simțim în dezvoltarea noastră cât de mult nu îi corespundem, adică Creatorului, cât putem schimba și cum să fim mai aproape de natură , la Creator. La un moment dat, începem să înțelegem această forță care ne controlează și vrea să fie în echilibru și în comunicare cu noi tot timpul.

Aici se află scopul existenței omului: atingerea nivelului de legătură cu forța generală a naturii numită Creator. Când vom ajunge la ea, vom simți că ne aflăm în starea de cel mai înalt confort, cunoaștere, eternitate și perfecțiune. Trebuie să ajungem la această stare.

Prin urmare, virusul pe care îl trezim acum și care la rândul nostru ne trezește, există tocmai pentru a putea găsi o interacțiune potrivită cu natura, a ajunge la echilibru cu ea, la revelația Creatorului, pentru a comunica cu El.

Întrebare: Cum poți simți și realiza echilibrul cu natura? La urma urmei, fiecare are propria viziune în acest sens.

Răspuns: Îi tratezi pe toți ca pe tine însuți. Acesta este cel mai bun lucru. Dacă ne raportăm între noi așa, atunci la toate nivelurile: neînsuflețit, vegetativ și animal, totul va fi în ordine. Vom fi în echilibru dinamic cu lumea din jurul nostru și vom începe să simțim prin sistemul de management superior – programul numit Creatorul.

Din emisiunea KabTV „Fundamentele Cabalei”, 4/5/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed