Cea mai înaltă armonie a lumii spirituale

Întrebare: Sursele Cabaliste afirmă că, dacă ar fi să colectăm plăcerea trăită de toți oamenii de-a lungul întregii istorii a omenirii, tot nu ar fi posibil să o comparăm cu sentimentul unui gram de plăcere spirituală. Chiar așa este?

Răspuns: Așa stau lucrurile. Adevărul este că nimic nu se poate compara cu lumea spirituală în ceea ce privește puterea, profunzimea și detaliile percepției, posibilitățile legate de înțelegerea proprietăților și stărilor opuse, precum și de a afla cum să le comparăm și să le conectăm între ele.

Numai știința Cabala ne permite să simțim cel mai înalt nivel de armonie care constă din proprietăți absolut opuse. Revelația lumii superioare este construită tocmai pe comparația celor mai extreme opuse care, nu numai că nu pot fi conectate în niciun fel, dar nici măcar nu pot fi comparate în lumea noastră.

Orice fenomen spiritual este format din două stări opuse care nu sunt conectate la nivelul lumii noastre și nu pot fi studiate împreună. Doar în mintea noastră pământească, la nivel material, ele nu au oportunitatea să fie conectate cumva sau să se afecteze reciproc. Calitativ, acestea sunt stări complet diferite. Lumea spirituală ar putea fi caracterizată ca o comparație între obiecte și fenomene incomparabile.

Oferă o plăcere enormă, deoarece cineva simte armonie mai presus de faptul că tot ce vă puteți imagina, chiar și la nivelul lumii noastre, este negare și se exclude reciproc, în timp ce în lumea spirituală, dimpotrivă; totul se susține reciproc și creează cea mai înaltă armonie din contrarii.

Întrebare: Deci, dacă în lumea materială, două stări opuse conduc o persoană la o stare de disperare și nu poate explica de ce se întâmplă așa, în spiritualitate, este opusul?

Răspuns: În lumea spirituală, ele devin și mai opuse, critice și direct orientate una împotriva celeilalte. Apoi, o soluție foarte nouă apare între ele, chiar dacă conflictul părea de nerezolvat la nivelul lumii noastre.

Aceasta creează un volum nou în care există lumea superioară.

Din emisiunea de pe KabTV „Stări spirituale” din 11.12.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: