Cei trei parametri ai credintei

Întrebare: Credința și nu cunoașterea este la bază oricărei religii. Toate religiile au anumite restricții și  interdicții în ceea ce privește legile universului. De ce?

Răspuns: Pentru că religiile nu se angajează în atingerea forțelor superioare. Nu pot face asta și există doar în întuneric. Dacă cineva ar putea atinge adevărata realitate, acolo nu vor fi religii, va rămâne doar înțelepciunea Cabala.

Acesta este motivul pentru care religiile sunt interesate de credința oarbă, suprimând orice întrebări pe care oamenii le pot avea despre sensul vieții. Percepția unei persoane religioase despre lume este fanatică și avansează fără anumite scopuri precise.

Comentariu: Dar termenul “credinta” provine de fapt din religie.

Răspuns: Când cineva acceptă toate ipotezele de bază fără a ridica nicio întrebare, fără sentimente sau percepții, aceasta este  credinţă religioasă

Comentariu:  Dar totuși este la nivelul uman și este foarte greu de sărit și de ajuns la credința deasupra rațiunii.

Răspuns: Nu este un nivel, sunt pur și simplu concepții greșite și un pas în spate.

Sunt trei parametri ai credinței: credinţă sub raţiune, credinţă în raţiune și credinţă deasupra raţiunii.

Atunci când cred în ceea ce văd, este credinţă în rațiune: când nu am nevoie de dovezi și accept pur și simplu ce mi se spune acționând precum un copil, credința sub rațiune este religia. Cred ce mi se spune fără să verific nimic.

Când mă ridic deasupra ego-ului mei și încep să înțeleg ce se întâmplă, este credinţă deasupra raţiunii, adică în ce se anagajează înțelepciunea Cabala.  Aceasta este diferența și contradicţia dintre credinţa sub rațiune (diferitele religii) și credinţa deasupra raţiunii (înțelepciunea Cabala).

Conform înțelepciunii Cabala, trebuie să tânjim după realizare și nu după credinţă. Trebuie să ajungi, conform Cabalea să atingi, să miroşi. Exact precum un copil care bagă  totul în gură deoarece această este calea cea mai simplă, și noi trebuie să testăm totul.

Acesta este motivul pentru care atingerea lumilor superioare se numesc arome, care provine din instinctul nostru de a simţi totul cu gură, fiind cel mai sigur și negreșit sentiment apropiat nouă.

La urmă urmei, nu pot bagă ceva dulce în gură și să simț că este amar doar pentru că tu spui asta. La fel este și aici: nu este loc pentru credinţă.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 24.01.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed