Cel care a stricat totul, îl va corecta

294.3Răul pe care îl vedem în lume este o proiecție a propriilor noastre calități. Prin urmare, dacă sunt puternic impresionat de acest rău este și benefic, pentru că în aceeași măsură voi avea mai multă disponibilitate să scap de el.

Singurul lucru care mi se cere este să recunosc că tot răul provine din dorința mea de a primi, din egoismul meu. Dacă dezrădăcinăm acest egoism cu ajutorul luminii superioare, atunci desigur, toată viața se va îmbunătăți.

Vedem că lumea este sfâșiată de probleme externe: război, pandemii, inflație… Putem corecta acest lucru dacă facem schimbări interne în noi înșine, nu în fiecare dintre noi, ci mai degrabă în relația dintre noi. Nimeni nu trebuie să corecteze nimic în interiorul său, trebuie doar să ne corectăm conexiunea.

Un drept este cel care iubește pe ceilalți, se conectează cu ei, și nu cel care stă și se chinuiește, aceasta este o prostie. De îndată ce corectăm legătura dintre noi, întreaga realitate se va schimba: lumea, războiul, noi, totul va deveni diferit.

Conexiunea dintre noi poate fi corectată doar cu ajutorul luminii reformatoare, și nu prin propriile noastre eforturi. Din partea noastră, a ne corecta înseamnă a recunoaște că atitudinea mea față de ceilalți are nevoie de corectare și că nu sunt în stare să o corectez eu pentru că Creatorul a corupt-o inițial, așa cum se spune: „Am creat înclinația rea”.

Prin urmare, singurul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne întoarcem către Creator: El a corupt-o și El o va corecta, aceasta se numește lucrarea Creatorului. Doar învățăm din asta cum ar trebui să fie și descoperim decalajul dintre starea dorită și starea prezentă. Acesta este câștigul nostru.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 8/24/22, “Întărindu-ne cu Nu există altul în afară de El”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed