Cel născut azi nu este responsabil pentru ieri

Întrebare: O persoană trebuie să efectueze o muncă specifică, cu decepțiile sale, angoasele sale, sau pur și simplu să sufere?

Răspuns: În general, nu vă sfătuiesc să pătrundeți în aceste stări, trebuie să le trăiți cât mai ușor posibil, ca și cum nu ați simți nimic și nu v-ați aminti ce s-a întâmplat. În fiecare zi trebuie să fiți o nouă persoană.

Este spus că ”prostul stă cu mâinile încrucișate și își face griji”. Ce am făcut, de ce am făcut, oh-la-la! M-am înșelat, am făcut prostii! În primul rând, este stupid, deoarece asta reflectă lipsa de credință în cuvintele înțelepților, care au spus că totul este controlat de sus și Creatorul a stabilit în avans rezultatele acțiunilor voastre.

Așadar, urmăm un mod de comportament diferit și nu privim niciodată înapoi. Desigur, nu ajungem mereu să o facem deoarece, brusc, vin gândurile și începem să ne culpabilizăm pentru ce am făcut, pentru prejudiciul pe care am putut să-l aducem.

Aceste stări ne sunt date în mod special și ni se cere să ne ridicăm deasupra.

Tot ce trăim alunecă în trecut și totul este făcut de conducerea superioară. Nu sunteți autorizați să interveniți în acest domeniu, nici să credeți că puteați să schimbați ceva în trecut și să aveți rezultate diferite. Totul s-a întâmplat sută la sută cum trebuia să se întâmple, și vom descoperi la finalul corecției cât a fost de corect.

Aveți încredere în experiența mea, niciodată nu trebuie să credem că în trecut a existat ceva ce a depins de voi. Nimic nu a depins de voi! De aceea, în fiecare nou moment trebuie să deveniți o nouă persoană, ca și cum v-ați naște. Ce așteptați de la mine? Nu aveți nimic să mă întrebați, ca și cum ați fi un nou-născut.

Ești nou-născut – deci, începi să muncești din nou, judecând ”cine sunt și ce sunt – care este forța superioară căreia trebuie să-i semăn. Ah, bine – am un grup, este formidabil! Ce trebuie să fac cu ajutorul acestui grup? Să mă conectez la ei? Bine, de acord, o să fac asta. Și, de ce să fac asta, cum reușesc?”

Astfel, începi să discerni în fiecare secundă fără să știi nimic. Nu lăsa nimic să frâneze din trecut în spatele tău. De fapt, în fiecare moment un nou Reshimo se descoperă în tine deci, cum este posibil de a continua ceva? A fost deja făcut și este ca o hrană digerată – nu putem să începem din nou să o mâncăm. Trebuie să vrei să fii în întregime nou, ca un nou-născut.

Din Lecția asupra unui articol de Rabash, 14.04.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed