Cererea trebuie să înceapă din grup

Întrebare: De mii de ani, miliarde de oameni s-au rugat pentru ca dorinţele lor neîmplinite să fie împlinite. Unde se află răspunsurile lor şi care este sensul rugăciunii faţă de un Creator necunoscut?

Răspuns: Întâi, ei cer într-un mod egoist. Noi încercăm să ajungem la cererile pentru altruism, proprietatea dăruirii şi a iubirii – acesta este cel mai important lucru.

În al doilea rând, ca să cerem cu adevărat corect, noi încercăm să aducem această cerere prin grupul de zece, aşa încât să fie la fel pentru toată lumea, colectat şi coordonat cu toată lumea. Doar din acest Minyan (zecele), toţi acei zece oameni se grăbesc cu o cerere faţă de Creator.

”Zecele” este o unitate spirituală. Dacă nu ceri prin ”zece”, atunci tu nu eşti într-o unitate spirituală, iar Creatorul nu te simte.

Voi deseori întrebaţi: „Dacă cer pentru rudele mele?” … cereţi! Într-un final, veţi vedea că întreaga lume face asta, dar nimic nu se întâmplă.

Cererea trebuie să provină dintr-un grup Cabalist, care înţelege clar că sistemul în care existăm este creat intenţionat ca unul egoist, pentru ca noi să cerem numai pentru conexiunea noastră şi să ridicăm această cerere într-un mod corect.

Întrebare: Prietenii din grupul de zece trebuie să-mi audă cuvintele, să ştie despre ele sau este starea interioară personală când, din conexiunea noastră, apelez la Creator pentru ei?

Răspuns: Ei nu trebuie să-ţi audă cuvintele. Însă, în principiu, dacă tu ceri, este cel mai bine să apelezi la Creator cu dorinţele care au fost agreate în ”zece”. Nu pentru moment, dar în general, când ”zecele” este de acord cu asta şi ar vrea, de asemenea, să participe să ridice această dorinţă la Creator.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 11/4/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed