Cheia este accelerarea

41.01Întrebare Când apare o situație, știu că Creatorul o trimite spre binele meu. Reacționez în mod conștient în beneficiul prietenilor mei, dar există o parte din mine care este rănită de asta. Fac ceea ce trebuie?

Răspuns: Trebuie să înțelegi că întotdeauna îți va da durere pentru a-ți fi clar unde te afli. Partzuf-ul spiritual se află în mod constant în calități contradictorii.

Există o dorință egoistă în Malchut. Datorită impactului asupra Malchut al luminii superioare din primele nouă Sefirot, ea se poate împărți în partea cu care se raportează la primele nouă Sefirot (calitățile dăruirii) și în partea pe care nu o poate atribui acestor calități. Astfel, este împărțită în două părți.

Partea care se rapotează la calitățile dăruirii este partea corectată din Malchut. Iar partea care este sub restricție (Tzimtzum), nu avem dreptul să o folosim. Deși am dori să facem acest lucru, refuzăm pentru că utilizarea ar fi de dragul nostru. Acesta este modul în care operăm.

Această contradicție există întotdeauna în om. Acesta este cel care îi oferă posibilitatea de a măsura și înțelege unde se află, în ce stadiu, în ce stare. Nu putem avea doar experiența luminii sau numai a întunericului. Aceasta este calea de ieșire din toate senzațiile. Fie lumină deplină, fie întuneric total este același lucru. Un vas (Kli) este o dorință care poate fi gradată, măsurată și cântărită de noi.

Deci nu vă faceți griji, mergeți mai departe. Nu trebuie să ne gândim deloc la stările în care ne aflăm. Principalul lucru pentru noi este să realizăm rapid toate aceste stări, să le procesăm în noi înșine și să trecem de la una la alta. Asta este tot. Principalul lucru este accelerarea.

Din  Convenţia Internaţonală “Ne ridicăm deasupra sinelui nostru” 1/6/22, “Abordarea Creatorului prin intermediul rețelei de conexiuni dintre noi” Lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: