Chemarea sufletului pentru Pământul Făgăduinței

Tora, Ezekiel, 36:24: Căci vă voi scoate dintre neamuri, vă voi strânge din toate ţările, şi vă voi aduce iarăşi în ţara voastră.

Din punct de vedere istoric, evreii s-au adunat pe pământul lor sub presiunea și opresiunea națiunilor lumii.

În același timp, au trebuit să se rupă de religia lor pentru că aceasta invita la a sta și a-l aștepta pe Mesia care îi va izbăvi de suferințele lor, așa cum spune profetul Ezekiel.

Evreii religioși nu se grăbeau să se întoarcă din exil pe pământul lor în timp ce-l așteptau pe Mesia. Doar aceia care s-au rupt de religie și-au dat seama că puteau să-și construiască statul doar pe pământul Israel.

Îmi amintesc de mine ca fiind sionist. Locuiam în Rusia pe atunci, și aveam un scop anume: să merg în Israel și să trăiesc acolo. Aș putea spune că sionismul a trezit în mine pentru o vreme marea întrebare despre scopul vieții, dar când am ajuns aici, am început să simt nevoia pentru următorul nivel al dezvoltării mele: pentru ce, de ce și cum.

Astfel, întrebarea a apărut din nou și a început să mă frământe până când a devenit care este sensul existenței mele? Acum că mă aflu cu poporul meu construindu-ne statul, ce urmează? În același timp, întotdeauna simțisem că sunt sionist.

Cuvântul sionist vine de la cuvântul sion, care se referă la locul în care rădăcina spirituală se conectează cu ramura sa corporală. În acest loc, trebuie să recreem națiunea Israel, care înseamnă grupul (care poate să fie format și din câteva milioane de oameni) care trăiește conform legilor lui Avram.

Întrebare: Știm că nu există timp și spațiu în spiritualitate, și acum spuneți dintr-o dată că Israelul este o bucată de pământ care este sfântă într-un fel și care are anumite atribute spirituale.

Răspuns: Da, există atribute care sunt deasupra timpului. Această conexiune a națiunii evreilor cu pământul ei este descrisă în multe scrieri cabalistice. Acesta este motivul pentru care trebuie să ne întoarcem pe acest pământ și nu în Uganda.

Întrebare: De ce simt unii oameni o atracție foarte puternică față de acest pământ, iar alții nu o simt deloc?

Răspuns: Depinde de rădăcina sufletului fiecăruia. Când am plecat din Rusia, în Viena ni s-a oferit alegerea de a emigra în ce stat vroiam. Dintr-un tren plin cu evrei, doar două familii, a mea și încă una, au ales Israelul; ceilalți s-au împrăștiat în Europa și America.

Este o chemare care vine de la rădăcina spirituală care aduce oamenii în Israel. Astăzi, este revelată în mulți oameni, și umanitatea începe să simtă că are nevoie de conexiune și unitate.

Oamenii nu înțeleg de ce sunt atrași de acest pământ. Ei simt căldură și că se află ceva aici! Și dacă au ajuns aici, se simt bine pe acest pământ.

Întrebare: Sunt acești oameni descendenți din cele zece triburi?

Răspuns: Nu, cei care nu au origini evreiești sunt oameni complet diferiți dar care simt că ideea unității este aproape de inimile lor, și întreaga umanitate se apropie treptat de acest lucru.

De pe KabTV, Ultima generație, 23.06.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: