Civilizația iubirii globale

632.3La Ştiri (Big Think): „În 1973, la MIT a fost dezvoltat un program de calculator pentru a modela sustenabilitatea globală. Acesta a prezis că până în 2040 civilizația noastră se va sfârși. … Iar ceea ce a imaginat computerul în anii 1970 s-a adeverit în mare parte. Ar putea mașina să aibă dreptate?

„Predicția, care a reapărut recent în presa australiană, a fost făcută de un program numit World One. A fost inițial… comandat de Clubul de la Roma pentru a modela cât de bine poate lumea să-și susțină creșterea. …

„Calculele modelului au luat în considerare tendințele nivelurilor de poluare, creșterea populației, cantitatea de resurse naturale și calitatea generală a vieții pe Pământ. Predicțiile modelului de înrăutățire a calității vieții și scădere a resurselor naturale au fost până acum adeverite în mod tulburător.

Întrebare: Dacă este prezisă prăbușirea civilizației în forma pe care o știm, atunci sub ce formă va exista civilizația?

Răspuns: Lasă-i să transmită ceea ce a indicat computerul pentru următorii 20 de ani. Și vom vedea în ce măsură este corect sau nu. Nu am auzit sau citit nimic despre acest computer. Vreau să văd ce a scris și ce s-a adeverit, nu niște repovestiri ale acestora.

Întrebare: Chiar dacă acestea sunt povești și basme, vă rog să-mi spuneţi sentimentele dvs.: „Ce fel de civilizație ar fi dacă nu ar exista nimeni ca astăzi?” În general, o astfel de civilizație nu este, cel mai probabil, necesară.

Răspuns: Nu. Este necesară doar pentru a realiza greșeala drumului său.

Întrebare: Ce fel de civilizație va exista în viitor? Nu în 2040 sau 2050, dar, în general, ce fel de civilizație vom avea?

Răspuns: Civilizația se va construi pe iubire universală, interconectare și asistență reciprocă. Acestea sunt de bază. Dar asta după ce ne-am dat seama de răul civilizației noastre.

Întrebare: Și cum vom fi conștienți de asta? Prin lovituri?

Răspuns: Iată problema noastră. Fie ne dăm seama de asta într-un mod bun, fie într-un mod rău, cu băţul către fericire sau conștientizarea căii corecte.

Întrebare: Sunt interesat de părerea dumneavoastră despre cum ne vom da seama de acest lucru și cum vom vedea ce se întâmplă?

Răspuns: Cu un băț, cred. Până acum, este improbabil ca omenirea să fii realizat ceva. Trebuie să existe recunoașterea răului naturii lor de către fiecare persoană. Și atunci va face ceva cu ea însăși și nu cu alții.

Întrebare: Pentru ca noi să facem ceva cu noi înșine, va fi nevoie de lovituri puternice?

Răspuns: Sper că nu, dar în general totul duce la asta.

Întrebare: Și cum se desfășoară acest vector? Am spus de mai multe ori că trăim în critica celorlalți, în capturarea altora. Dar vectorul, cum se desfășoară?

Răspuns: Vectorul comun ar trebui să ne facă să realizăm că suntem dușmani unii pentru alţii și în acest sens suntem dușmani pentru noi înșine.

Întrebare: Deci, acesta nu este dușmanul meu, ci dușmanul meu este în interiorul meu. Acesta este principalul lucru la care ar trebui să ajungem?

Răspuns: Da.

Întrebare: Atunci la viitor prin iubire, așa cum spui?

Răspuns: Da. Ajungem apoi la viitor prin iubire și la biruința binelui asupra răului.

Întrebare: Iar când iubirea, bunătatea și o bună atitudine vor predomina, ce vor face oamenii?

Răspuns: Oamenii vor renunța la orice muncă inutilă și vor merge la pescuit, la plajă, la mare, vor avea grijă de copii, se vor plimba prin parc cu flori în păr, vor asculta cântând păsările și vor înregistra păsările cântând. Așa va fi viața. Toți se vor pleca unul în fața celuilalt.

În general, aceasta este o viziune stupidă asupra viitorului.

Întrebare: Ce credeai că este real? Când iubirea…

Răspuns: O persoană nu poate exista fără o luptă. Și lupta, pentru ce? Pentru recoltă? Pentru teritorii? Unde o persoană simte că face ceva, creează?

Întrebare: Dar ce se întâmplă dacă iubirea stăpânește lumea? Unde este lupta, ce este lupta?

Răspuns: Lupta va fi în a putea arăta iubire din ce în ce mai mult. Va fi foarte greu. Aceasta este partea cea mai grea.

Întrebare: Deci există drame și orice altceva?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Dar cu bucurie, cu iubire?

Răspuns: Va fi tot cu drame. Fără aceasta, o persoană nu poate exista.

Întrebare: Dar tot ne îndreptăm spre iubire?

Răspuns: Da.

Întrebare: Deci va fi stabilit un astfel de obiectiv și o persoană va merge spre el. Ce vreţi să spuneţi cu cuvântul „iubire” acum când îl spuneţi?

Răspuns: Când prețuiesc pe altul mai presus de mine însumi.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 15/12/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: