Condamnatul pentru violență în familie va fi îngrozit și reformat

284.03La Ştiri (rfi.fr): „Franța lansează un experiment care folosește realitatea virtuală pentru a împiedica bărbații condamnați pentru violență domestică să recidiveze.

„Deja testată în Spania, tehnologia oferă o experiență de „imersiune totală” prin intermediul unui set cu cască care îi permite infractorului să vadă lucrurile din punctul de vedere al victimelor sale. …

„Este un fel de mașină de empatie” care evidențiază emoțiile resimțite de victime și „îi face pe bărbați să înțeleagă frica”, a explicat Guillaume Clere, fondatorul start-up-ului Reverto, care a colaborat la proiect cu Ministerul Justiției din Franța. …

„„Studiile au arătat corelația dintre empatia cognitivă scăzută și violență”, a spus Clère pentru AFP. …

„Dispozitivul cu cască „are capacitatea de a păcăli creierul”, a explicat Géraud de la Brosse, care conduce proiectul pentru Direcția franceză de administrare a închisorilor.

„Este o modalitate de a deschide un dialog cu autorii”, a declarat el pentru site-ul de știri Vocea Nordului.

Întrebare: Scopul este de a-i face pe criminali să realizeze și să simtă că au făcut rău altora. Confruntați-i cu un agresor care este ca ei și care se comportă la fel ca ei. Ideea este că se vor găsi într-o poziție de slăbiciune și vor înțelege ce s-a întâmplat. Vor înțelege asta?

Răspuns: Aceasta este, desigur, o idee interesantă – să te pui în pielea victimei. Acest lucru poate fi predat. Cred că asta va ajuta la remediere.

Întrebare: Deci ei pot să-și dea seama brusc și să fie îngroziți: „Am fost așa?!”?

Răspuns: Desigur că vor fi îngroziți. Dacă acest lucru este făcut corect, atunci va avea un impact foarte puternic.

Întrebare: Crezi că acesta este într-adevăr un moment parental?

Răspuns: Acesta este momentul educației. După toate acestea, îi explici persoanei și îi arăți cine este.

Întrebare:: Putem spune că aceasta este revelarea răului?

Răspuns: Desigur, aceasta este revelarea răului cea mai reală. Sunt pentru asta. Ideea este buna. Dacă tehnica funcționează, atunci acest lucru este foarte interesant. Aceasta duce imediat la pocăință. Și apoi, ca o consecință a acestui lucru, la corectare, remușcări și așa mai departe.

Întrebare: Putem spune că o persoană nu va mai comite o astfel de crimă dacă acest experiment trece?

Răspuns: Nu. Nu știu cât de mult va afecta acest lucru o persoană modernă care suferă tentații externe constante care îl derutează tot timpul; depinde ce sunt acestea și împotriva căror infracțiuni sunt folosite.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 10/4/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: