Conflictul între prieteni

528.03Una dintre calitățile importante în munca spirituală este răbdarea; omul ar trebui să strângă din dinți, să-și închidă gura și să treacă prin toate stările.

Aceasta este ceea ce faci toată viața dacă ai de-a face cu Creatorul, dacă El stă în fața ta, iar revelația și conexiunea cu El sunt singurul lucru important pentru tine, deoarece El este cu adevărat singurul motiv pentru tot ceea ce se întâmplă.

Unde altundeva mai putem merge și la ce altceva ar trebui să fim atenți? Avem nevoie de porunca să ne iubim aproapele doar pentru a ne antrena și a atinge calitățile Sale. Nici aproapele meu, nici eu nu existăm aici, ci doar calea de a ajunge la calitatea de Creator.

Întrebare: Este răbdarea deosebit de importantă în timpul unei certe?

Răspuns: O ceartă este apariția unei contradicții cu Creatorul, când El mă pune în astfel de condiții încât nu accept tabloul pe care El mi-l pictează.

Întrebare: În principiu, atunci când există conflict între prieteni, este și acesta unul dintre elemente?

Răspuns: Desigur. Pur și simplu nu simt asta. Dacă sunt într-un grup, atunci aceasta este o lecție pentru întregul grup. Ei fac o gaură în barca în care se află tot grupul.

Când se ceartă între ei, ei rup unitatea grupului, iar întregul grup suferă de acest lucru. Nu se poate face nimic aici! Într-o astfel de relație, niciun grup nu va realiza vreo ascensiune spirituală sau revelare a Creatorului.

La început, toate acestea sunt iertate și nu sunt observate. Atunci ajungem într-o asemenea stare încât suntem obligați să lucrăm asupra noastră, astfel încât grupul să fie asemănător Creatorului. Relațiile din grup vor fi întotdeauna îngrozitoare, urâte, teribile, dezgustătoare și pline de ură, ca în exemplul grupului lui Rabi Șimon, creatorul Cărții Zohar. Dar trebuie să ne ridicăm deasupra acestui lucru pentru a iubi.

KabTV “Am primit un apel. Conflictul între prieteni” 15.02.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: