Conform calităților cuiva

509A apropiat familiile lui Iuda şi El a luat familia lui Zerah. A apropiat familia lui Zerah bărbat cu bărbat şi Zabdi a fost luat.

A apropiat casa acestuia bărbat cu bărbat; și a fost luat Acan, fiul lui Carmi, fiul lui Zabdi, fiul lui Zerah, din tribul lui Iuda.

Iar Iosua i-a zis lui Acan: „Fiule, dă, te rog, slavă Domnului, Dumnezeului lui Israel și mărturisește înaintea Lui; și spune-mi acum ce ai făcut; nu-mi ascunde nimic.

Și Acan i-a răspuns lui Iosua și a zis: Într-adevăr, am păcătuit împotriva Domnului, Dumnezeului lui Israel, și iată ce am făcut.

Când am văzut în pradă o manta frumoasă de Şinear, două sute de sicli de argint şi o placă de aur în greutate de cincizeci de sicli; le-am poftit şi le-am luat; iată, sunt ascunse în pământ în mijlocul cortului meu, şi argintul este pus sub ele. (Profeții, Iosua, 7:17 – 7:21)

Întrebare: Au găsit toate acestea în cortul lui Acan, așa că i-au luat toate bunurile, vitele, cortul, fiii și fiicele și i-au dus în valea Acor. Care este vina lui Acan pentru care ar trebui executat acum?

Răspuns: Nu este nici o vină. O persoană acționează în funcție de calitățile sale. Adică, nu acum când trebuie să decidă cum să acționeze, ci mult mai devreme când i s-a oferit posibilitatea de a se pregăti și de a fi în conexiune cu acești și nu cu acei oameni, să studieze ceva, să încerce să înțeleagă și să îmbrățișeze legile. Atunci a avut încă șansa să se pregătească corect pentru respectarea poruncilor. Însă, acum nu mai este posibil.

Când Creatorul spune: „faceți asta și nu faceți asta”, este deja clar că perioada de pregătire s-a încheiat și acum o persoană va acționa conform calităților care vorbesc în el.

KabTV „Secretele cărții eterne”, 12.07.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed