Convenţia de la Moscova: o luptă pentru unitate

Întrebare: Cum să ne mişcăm repede pentru Convenţia de la Moscova, ca să nu ne mulţumim cu  inerţia de la Convenţia anterioară?

Răspuns: Această convenţie are loc într-o regiune foarte importantă. Multă lume priveşte de sus Europa de est, dar, exact acolo metoda de corecţie a primit un nou impuls de dezvoltare. Condiţiile speciale de timp şi loc sunt cele care s-au materializat acolo, au dat naştere la forma modernă a metodei pe care ne străduim să o realizăm acum.

Cel puţin jumătate din oamenii care studiază activ cu noi vin de acolo.Şi asta nu este întâmplător. Ascunşi sau la vedere, Cabaliştii au acţionat acolo de-a lungul secolelor, furnizând naţiunii o educaţie solidă şi aducând-o mai aproape de spiritualitate.

De aceea este vital să ne pregătim noi înşine pentru Convenţia următoare. Acolo se ascunde o forţă foarte mare, şi la fel în toată lumea vorbitoare de rusă. Să sperăm că vom fi capabili să ne unim puternic şi să transformăm Convenţia într-un eveniment puternic.

Vom avea trei zile intense, şapte conferinţe, diverse activităţi, întâlniri ale prietenilor, etc. Trebuie să încercăm să fim împreună cât de mult putem. Dacă cineva se conectează cu noi virtual, să încerce se conecteze „live” cât de mult posibil.

Convenţiile accelerează mult progresul nostru. Ieri, de exemplu, am avut o seară minunată dedicată sărbătorii de Şavuot. Noi am simţit că nu a trecut în van, că oamenii au devenit mai pătrunşi de mesajul nostru. Şi nu contează că noi am investit mult efort şi mijloace, a meritat. A fost un sentiment de unitate, coeziune şi dorinţă de legătură, de schimbare spre spiritualitate. Am auzit extrase din munca lui Baal HaSulam şi Rabaş şi muzica lor. Totul a avut un mare impact asupra oamenilor.

În lumea noastră, niciun alt mijloc nu e mai puternic şi mai eficient ca acestea. Acum vorbim mult mai deschis şi folosim, de asemenea, un limbaj mai simplu. Cuvinte noi ies la suprafaţă, în timp ce înainte condiţiile nu erau încă potrivite pentru asta. Ele apar ca răspuns la nevoia interioară a oamenilor.

Toate la un loc bucură inima. Sper că va aduce o schimbare mare şi reală în lumea noastră şi că vom vedea criza ca pe un izvor al viitorului umanităţii. Astăzi, stăm în pragul unui nou model al întregii vieţi. Baal HaSulam a scris că este deja evident şi e susţinut de ştiinţă.

Aşa că, hai să facem tot ce putem!

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 6/7/2011 „Scrierile lui Rabaş”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed