“Copac” în sensul spiritual

632.3Comentariu: Rabash  are un articol despre Tu B’shevat (noul an al copacilor) în care spune cum să îngrijiți copacii, să pregătiți solul, să fertilizați, să faceți ceva cu rădăcinile, să îndepărtați ramurile uscate. Este clar că vorbim despre un copac din interiorul unei persoane, adică despre munca sa interioară.

Răspunsul meu:: Într-adevăr, pentru a obține fructe bune din copaci, trebuie făcută multă muncă în jurul lor. Citând copacii ca exemplu, Rabash parcă se adresează unei persoane care trebuie să crească singur pentru a deveni un copac roditor.

De exemplu: a pregăti terenul înseamnă a pregăti mediul potrivit în jurul tău. A fertiliza solul înseamnă a aduce cărți și jocuri bune, plăcuțe, unei persoane cu ajutorul cărora să se dezvolte corect.

Îndepărtarea ramurilor uscate înseamnă îndepărtarea a ceea ce nu va aduce niciun fruct bun, astfel încât să nu interfereze cu progresul.

Întrebare: Ar fi putut fi descris în alt mod?

Răspuns: Nu. Rabash oferă un exemplu atât de frumos și complet, care este uimitor.

Întrebare: Există o carte Arborele vieții, care a fost scrisă de cel mai mare cabalist al secolului al XVI-lea, Ari. Despre ce e vorba?

Răspuns: Este vorba despre guvernarea creațiilor de către Creator prin toate lumile, către lumea noastră cea mai de jos, astfel încât să ne putem ridica din această stare joasă, prin toate lumile, la nivelul Creatorului.

KabTV “Stări Spirituale” 6/14/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: