Copilărie fericită În umbra Creatorului

Întrebare: Ce înseamnă să munceşti deasupra raţiunii?

Răspuns: Munca deasupra raţiunii înseamnă daruire. Adica, vreau să iau forma unui dăruitor, asemănător Creatorului, să devin o persoana iubitoare, să părăsesc ego-ul meu şi să mă folosesc de mine pentru binele aproapelui meu, să mă unesc cu alţii, pentru a ieşi din mine însumi. Aceasta înseamnă că eu apreciez dăruirea mai mult decât propriile mele calităţi de primire.

În primul rând, vreau să mă eliberez de puterea dorinţelor mele egoiste şi să mă ridic deasupra ei. Aceasta înseamnă a scăpa de „robia egipteană” şi a dobândi calitatea Bina mai presus de Malchut. Când devin liber şi mă ridic deasupra ego-ului meu, care nu se mai poate apuca de picioarele mele şi să mă tragă înapoi, atunci chiar pot începe să lucrez cu această dorinţă din cadrul acestuia.

Etapele embrionului (Ibur) şi hrănirii (Yenika) sunt o creştere mai presus de dorinţa mea de a mă bucura, dar etapa de maturitate este munca în această dorinţă. Munca la dorinta de a mă bucura este în frică, în dăruirea în scopul de a dărui (Hafetz Hesed), în proprietăţile lui Bina, devenind inclus în Creator, stând în umbra Sa, ca un copil care se agata de mama lui şi pe deplin se încredinţează ei şi, astfel, primeşte puterea de a se ridica deasupra ego-ului său.

Apoi, atunci când copilul creşte, el poate intra în contact cu egoismul său şi poate începe să lucreze cu el. Aceasta se numeşte o întoarcere la dragoste.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala, 4/6/12 Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: