Corecția inconștientă

962.3Întrebare: Dacă privim din punctul de vedere al Cabalei, de ce ar trebui să existe o împărțire într-un număr mare de oameni?

Răspuns: Pentru că ajută la corectare. Faptul că toată lumea face o mică corecție inconștientă înseamnă mult. Astăzi, cu ajutorul instrumentelor pe care le-a inventat datorită cunoștințelor sale, omul poate face o muncă care a fost făcută anterior de, să zicem, un milion de oameni.

Dă-mi un excavator și voi face o muncă echivalentă, să zicem, la o mie de oameni care sapă, nicio problemă! O săpătură și asta este. Și așa pot dezgropa într-o zi cât ar putea face o mie de oameni într-o zi. Dar am nevoie de o minte pentru asta.

Și dacă nu pot să acționez inteligent, dacă nu pot folosi forțele naturii, atunci am nevoie de mii de oameni care o vor face fără să știe și care se învârtesc ca niște gândaci și asta este problema.

Prin urmare, în principiu ar trebui să existe un singur Adam. Adam și nimeni altcineva! Dar din moment ce nu și-a putut îndeplini sarcina (pur alegoric), se dovedește că sunt necesare opt miliarde de oameni, opt miliarde care vor culege și vor roade ceva.

Ca rezultat, ceva se va transforma în ceva rău, problematic, dar oamenii vor ajunge să înțeleagă și să rezolve enigma greșelii lui Adam și cum își va corecta greșeala.

Asta este, înapoi la început.

KabTV „Am primit un apel. Mintea Colectivă” 07.09.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: