Creatorul are o imagine?

251Întrebare: Nu înțeleg interpretarea ta despre Creator. Îi spui natura. Nu contrazice acest termen ceea ce spune Tora? La urma urmei, Tora dezvăluie natura Creatorului ca o personalitate, ca o imagine.

Răspuns: Deloc. Dacă vezi lucrurile astfel, vei ajunge la idolatrie.

Creatorul nu are nicio imagine. Este puterea iubirii și a dăruirii, care umple toată creația. Mai presus de aceasta există puterea numită Ațmuto, care simbolizează faptul că se află deasupra oricărei conexiuni cu ființele create și, prin urmare, nu o putem chema prin niciun nume.

Toate adjectivele care se referă la El (teribilul, îngrozitorul etc.) provin din percepția noastră, la fel cum un copil mic îi numește pe tatăl sau mama sa, rău sau rea, dar ei își arată atitudinea față de el în acest fel pentru a invoca reacțiile și acțiunile corecte care au rolul de a-l cuminţi. Dar părinții de fapt nu au astfel de atribute.

Întrebare: Ce înseamnă atunci când spunem că Creatorul este natura?

Răspuns: Natura reprezint totul, tot în ceea ce ne aflăm. Unul dintre numele Creatorului este Dumnezeu. În numerologie cuvântul „Dumnezeu” este egal cu cuvântul „natură”. Există multe referințe la acest lucru în cărțile Cabalei.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 16.12.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: