Crescând după propria lui voinţă

Întrebare: Când lucrez în grup şi caut conexiunea cu reţeaua comună, îmi folosesc simţurile. Devin simţurile mai sensibile facilitând formarea unui al şaselea simţ spiritual?

Răspuns: Noi percepem lumea cu simţurile noastre animalice pentru ca astfel să fim eliberaţi de spiritualitate, în amândouă manifestările, şi pozitivă şi negativă. Într-adevăr, înclinaţia rea, este la fel de spirituală ca şi cea bună. Amândouă sunt forţele Creatorului. Situaţia a fost anume aranjată în aşa fel ca să ne permită să fim eliberaşi de spiritualitate şi să ne dezvoltăm independent.

Aceasta este faza preparativă, destinată nouă pentru a ne pregăti un punct independent. După aceea, când trecem peste Mahsom în spaţiul spiritual, această independenţă se va manifesta în noi preluând calitatea Creatorului, forma Lui. De aceea omul se numeşte „asemănător” Creatorului.

Cât despre percepţia noastră actuală prin simţurile animalice, ea este mai degrabă pregătire, pentru a se asigura că vom deveni independenţi de Creator. După revelarea în practică a faptului că totul vine de la El, putem întoarce asta înfluenţându-ne noi înşine propria voinţă, şi nu pentru că natura ne forţează să facem asta.

Este scris: „Nu contează cât de mult unul se înalţă peste ceilalţi, înclinaţia rea se va înălţa peste el”.Totdeauna ne-a fost dată o dorinţă în plus de a rezista, de a ne sustrage, şi de a ne menţine cu încăpăţânare poziţia în faţa Creatorului. În caz contrar, ne-am „topi” pur şi simplu în spiritualitate, pierzându-ne tocmai esenţa.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 5/12/2011 „Pacea în lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: