Criteriul plății

Întrebare: Cum ar trebui să fie distribuite salariile într-o societate ideală? Înțelepții spun că plata este măsurată de efort. Însă efortul ne este ascuns. Care este criteriul pentru plata pentru muncă?

Răspuns: Plata unei persoane ar trebui să fie cuprinsă din cel puțin două părți: corporal și social, spiritual.

Putem să calculăm partea corporală, luând în calcul câți copii are o persoană, condițiile de viață în fiecare țara, în fiecare zonă climatică și așa mai departe. În plus, aici trebuie să aderăm la un criteriu general astfel încât să fie în echilibru cu natura integrală.

Și următorul nivel este recompensa spirituală, psihologică. În acest caz totul deja depinde de contribuția unei persoane, de eforturile sale, de exemplul lui pentru binele societății.

Întrebare: Și totuși, dacă cineva este un manager responsabil pentru viețile a mii de oameni, ar trebui ca el să primească același salariu ca angajatul său care este responsabil pentru o acțiune specifică?

Răspuns: De ce nu? Dacă un manager are tot ceea ce are nevoie, de ce ar trebui să aibă nevoie de mai mult? Ce va face cu asta? Va vedea el însuși că nu are nevoie de asta.

De pe KabTV “Era post-coronavirusului” 6/4/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: