Criza: conexiune printr-o explozie

Întrebare: În timpul ruperii, cum s-a întâmplat că Cel de Sus a ştiut că creatura o să producă ruperea şi cu toate astea, a răspuns la cererea sa?

Răspuns: Sigur ca Cel de Sus a ştiut, El însuşi a aranjat ruperea! Altfel cum s-ar fi conectat Malhut cu Bina dacă nu ar fi fost prin spargere?

Când oamenii vorbesc de criza curentă, ei se referă de asemenea la ea ca la un fel de rupere (cuvântul „criză” vine din aceeasi rădăcină: maşber -şvira). Dar nu este corect. O criză este crearea unei conexiuni între două calităţi care nu se pot conecta în niciun alt mod.

În tehnologie noi folosim adesea acest mod de conexiune, când forţa de apărare a unui material e nevoie să fie distrusă pentru a se conecta cu un alt matrial. Această metodă este folosită la sudarea materialeleor, la incorporarea unuia in altul. Când lucrurile nu se pot conecta, atunci le distrugem forţele de apărare, graniţele dintre ele şi le forţăm să se conecteze, să intre unul în celălalt. Acest lucru devine posibil numai prin spargerea lor, forţat, printr-o explozie.

Poate părea ciudat de ce am avea nevoie de o explozie şi de o spargere, dar noi nu le spargem, din contră, obţinem o conexiune. Şi va fi imposibil pentru noi să ne conectăm unul cu un altul, dacă fiecare din noi nu îşi sparge bariera defensivă. Pâna la urmă, forţa egoismului, forţa dorinţei de a primi plăcere, care există în toată materia, nu va permite nimănui altcuiva să intre în teritoriul ei. De aceea e nevoie să folosim noi o forţă specială împotriva ei, care îi va sparge graniţele pentru a introduce un al doilea material, o a doua calitate în interior, ca un oaspete nepoftit.

Asta este ceea ce se întâmplă în timpul ruperii cu Bina şi Malhut. Dacă Malhut nu ar fi primit niciodată calitatea Binei, nu ar fi fost în stare să se corecteze pe sine. Şi nu este capabilă să primească această calitate a Binei din cauza restricţiilor ei proprii, ecranul de apărare – cel care nu vrea să primească nimic. Trebuie să fie spart prin forţă! Nu va accepta niciodată să o facă singură.

Nu va accepta să se rupă şi să primească de dragul ei însăşi. De aceea, fără revelarea primirii egoiste, este imposibil să dezvălui adevăratele calităţi ale lui Malhut, care sunt opuse dăruirii şi nu îi permit să o obţină.

De aceea, spargerea a fost aranjată de Sus. Noi o numim aşa, dar în realitate este conexiunea lui Malhut cu Bina, fiindcă deîndată ce se întâmplă, calităţile milei şi justiţiei se întrepătrund.

La sfârşit, avem Bina şi Malhut, care sunt strâns conectate una cu cealaltă, dar sparte. Aceasta este de asemenea o obţinere fiindcă, chiar dacă cred că simt distanţa faţă de Creator, ele au abilitatea să corecteze această distanţă fiindcă sunt conectate!

Rezultă că spargerea este o corectare mare în construirea vasului. Ne este imposibil să obţinem continuarea sau orice corectare fără această stare intermediară. De aceea noi trebuie să vedem un punct de cotitură, un punct de „bifurcare”, în această nouă criză – o posibilitate a unei întoarceri drastice către o stare complet nouă.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 9/4/2011 „Prefaţă la Înţelepciunea Cabalei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed