Cu ce se ocupă înţelepciunea Cabala?

Comentariu: Mulţi cred că înţelepciunea Cabala ar trebui să se ocupe cu ridicare spirituală a omului şi nu cu găsirea unei soluţii la conflictul arabo-israelian.

Răspuns: Înţelepciunea Cabala furnizează soluţii pentru toate conflictele şi disputele, pentru că ea permite oamenilor să se apropie de revelarea lumii superioare. Atunci când ne apropiem de ea, vieţile noastre devin mai bune.

Totuşi, adversarii noştri au dreptate: Adevăratul rol al înţelepciunii Cabala nu este să aducă binele în lumea noastră ci să ridice omul la următorul nivel, la nivelul lumii superioare. Acesta este adevăratul scop!

Dar cum să abordezi omul şi cum să începi să îi explici asta? Nici măcar nu ne-ar asculta.

Dar atunci când primeşte lovituri şi tu îi spui că există o soluţie la problema lui, va asculta câteva cuvinte, apoi mai mult şi tot aşa. Astfel, gradual va realiza că tu îi oferi o soluţie la problemele din lumea noastră pentru că asta este singurul lucru pe care vrea să îl audă. Aşa cum este spus, „educă copilul conform cu drumul lui.”

Apoi va înţelege că aceasta este singura cale prin care se poate ridica cu adevărat la lumea superioară. Primeşte lovituri în această lume pentru că înţelepciunea Cabala nu atrage în mod direct pe om.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed