Cu ochii pe integralitate

Intrebare: In psihologie exista 2 curente de baza: dinamica intregului grup cand fiecare participa in cursul activitatilor in acelasi timp si cealalta, cand oamenii sunt divizati in perechi sau grupuri mici si mai tarziu se reunesc impreuna. Educatia integrala le cuprinde pe ambele?

Raspuns: Bineinteles. Cel mai important lucru este ca oamenii invata materialele si in final se unesc si ajung la o concluzie comuna ori inteleg ca unificarea poate  avea atat de  multe fatete.

Intrebare: Deci, in final, prin fiecare actiune ar trebui sa ajungem la o unitate comuna, o idee comuna?

Raspuns: Da. Dar ea trebuie formulata de diferiti oameni in diferite modalitati pana cand fiecare are senzatii individuale. Ei nu pot da indentic, raspunsuri prefabricate repetand aceeasi fraza iar si iar. O persoana simte intr-un fel, altul simte diferit, dar ca si baza, fundamental, acelasi model se formeaza in ei, doar modul de exprimare externa este diferit.

Comentariu: Cand o persoana incepe sa se angajeze intre-o actiune, are nevoie de putina incalzire intai dar in final, important este sa si incheie procesul nu doar sa se desprinda. Deja ati spus odata ca noi avem nevoie sa-i facem pe oameni sa se obisnuiasca sa fie capabili  sa se comute instantaneu in orice situatie spre integralitate…

Raspuns: Dar nu la inceputul educatiei lui sau ei. Totul vine cu experienta, Dar, asta este necesar pentru ca avem nevoie sa atingem o stare in care fiecare moment poate fi nou pentru noi,  iar noi vom privi intotdeauna lumea prin prisma integralitatii. Asta este necesar.

Din emisiunea KabTv „Fundamentele Societatii Integrale” – 26.02.2012.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: