Cu orice ocazie—Apelează la Creator

562.02Baal HaSulam, Shamati 13, „Rodia„: Înseamnă că toate aceste gânduri despre goliciune vin la om pentru ca el să simtă nevoia de a lua asupra lui credinţa mai presus de raţiune. Iar pentru asta avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu. Rezultă că, în acel moment, omul trebuie să ceară Creatorului puterea de a crede mai presus de raţiune.

Trebuie să apelăm la Creator pentru orice. Trebuie să ajungem la credință mai presus de rațiune; să cerem Lui să ne explice ce este aceasta, să ne-o arate, să ne-o dea! Și atunci totul va fi bine.

Nu trebuie să decideți nimic singuri. Cereți tot timpul. Fiți cu adevărat „cicălitori”.

A lua gânduri străine și a le ridica în credință deasupra rațiunii înseamnă că trebuie să ridicăm toate tulburările ce apar în noi și să le tratăm ca pe niște tulburări egoiste. Oricât de mult ar fi împotriva noastră, trebuie să ne ridicăm deasupra lor.

Întrebare: De ce depinde dobândirea credinței mai presus de rațiune?

Răspuns: Doar de perseverența noastră și de direcția corectă. Este necesar să creăm un astfel de Kli (vas), o stare de conexiune între noi, care să dezvăluie Creatorul.

Din Convenția Internațională „Ne ridicăm deasupra sinelui nostru” 1/8/22, „Mergem cu credință deasupra rațiunii” Lecția 5

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: