Cui aparține țara lui Israel?

Comentariu: Nu cu mult timp în urmă, un teolog egiptean cunoscut a venit la Universitatea din Haifa și a efectuat o serie de prelegeri pentru studenții arabi. Într-una din ele a indicat că, din punct de vedere realist, evreii nu au mai puține drepturi la Muntele Templului decât musulmanii.

Cuvintele lui au stârnit reclamatii. Elevii au strigat că el ii tolereaza pe „invadatorii sionisti.” Și asta s-a întâmplat în Universitatea noastră din Haifa!

Raspuns: Toate starile lucrează pentru a asigura o cale de a potoli setea celor care votează împotriva guvernului. Noi, cu toții, existăm aici după voia lui Dumnezeu. Deci, eu nu văd nici o contradicție între ceea ce se întâmplă cu adevărat și incidentul de la Universitatea din Haifa, unde, probabil, mai mult de jumătate din profesori și studenți sunt arabi. Eu aș numi această instituție una dintre cele mai mari universitati arabe.

Și câti arabi credeți că studiază in ebraica la universitatea de religie Bar Ilan? De o lungă perioadă de timp ne-am oprit sa fim proprietarii responsabili ai națiunii, ai poporului, sau ai țarii. Din aceasta putem trage concluzia că nu există o educație corespunzătoare și formularea întrebării.

Persoanele care primesc un pașaport israelian, nu neapărat evrei, trebuie să simtă că sunt cetățeni ai acestui stat, si nu să atraga o universitate non-religioasa în războaie religioase naționale. Aceasta nu ar trebui să se intample. În caz contrar, guvernul ar trebui să se declare o organizație religioasă, precum statele arabe.

Studenți arabi primesc educație ideologică serioasa îndreptata împotriva sioniștilor. Și acest lucru nu are legatura cu evreii. Evreii nu sunt legati de țara sau de națiune, astfel încât acestia nu prezintă nici o rezistență. Evreii nu înțeleg cât de valoros este acest teren. Țara lui Israel are o caracteristică uimitoare; într-un anumit fel, ea conecteaza o persoană cu forțele superioare.

Acesta este locul din lume unde puteți găsi destinul vostru spiritual, și pentru că eu sunt aici și nu în altă parte este bazat pe radacină și ramură. Este foarte important să fii aici. Un om care înțelege acest lucru simte că nu are nici un alt loc pe Pamant. Apoi, el reactioneaza diferit la totul și are dreptul de a proteja acest teren.

Iar cei care nu au aceste rădăcini nu simt acest lucru. În Războiul de Șase Zile am cucerit Ierusalimul, dar din cauza lipsei unei fundatii ideologice clare, am pierdut acum ceea ce am câștigat, pentru că nu a fost important pentru noi. Deci, totul se îndepărtează de noi, picătură cu picătură.

Eu nu sunt împotriva celor care aparțin și Islamului. Eu sunt împotriva celor care aparțin numai Islamului. În general, Israelul nu are nevoie sa apartina unei religii , ci ar trebui să fie în mod egal al tuturor oamenilor de pe fața Pământului. Religiile sunt un produs al egoismului uman. Trebuie să scoatem afara prin toate mijloacele tot ceea ce aparține spiritualului din dictatura religioasă.

Din emisiunea de pe KabTV „Știri cu Michael Laitman” 1/4/16

 

One Comment

  1. Religiile sunt un produs al egoismului uman ? Despartit de PACAT prin neascultare de porunca ,,sa nu mananci din pomul cunostintei ,caci vei cunoaste ce e RAU omul incearca sa faca din nou legatura cu Creatorul . Daca scoate-ti afara toate religiile ,ce pune-ti in locul lor ? Eu cred ca religiile sunt maini intinse catre Creator ,dar dintre toate ,trebuie sa fie numai ,o singura Cale ,un singur Adevar ,o singura Viata .Nu trebuie sa se impuna o anumita religie ,fie ea si Kabala ,sau Ecumenismul care deja se instaleaza pentru ziua mult dorita de Guvernul Mondial Creatorul a lasat libertatea de a alege ,suntem condamnati la libertate ,numai conducatorii religiosi obliga ,impune reguli ,dogme . In religia musulmana ,nu poti iesi din ea de cat mort ,omorat de cei din casa celui ce se vrea liber .

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: