Cum ajung in Rai?

Întrebare: Care este diferență între calea Torei și calea suferinței, dacă ambele duc la suferința?

Răspuns: Totul este determinat de prezența scopului. Un terorist care taie burtă cuiva, de exemplu, procedează în acest fel pentru a-l omorî, în timp ce un chirurg care de asemenea taie burtă cuiva o face pentru a-l salva. O persoană bolnavă este de acord să fie operată și chiar plătește pentru operație fiind pregătită să îndure durerea, atâta timp cât se poate însănătoși.

O persoană care urmează să fie operată este pregătită pentru orice fel de suferință pentru că știe că își câștiga viața, în timp ce o persoană care a fost ucisă de un terorist și-a pierdut viața. Așadar, totul depinde de felul în care îți evaluezi suferința și dacă îți dă viață sau îți ia viața.

Întrebare: Și teroristul se confruntă cu suferința și moartea pentru că el crede că în acest mod va ajunge în Rai. Deci, care este calea luminii aici?

Răspuns: Pentru terorist, tot aceasta este calea luminii. Asta este ceea ce crede el. Sunt multe teorii conform cărora oamenii sunt pregătiți să sufere pentru a primi plăcere viitoare.

Conform înțelepciunii Cabala, ar trebui să încerci să te apropii de oameni, dar nu pentru o recompensa în lumea următoare sau după moarte. Corpul fizic nu are nici o legătură cu asta. Starea în care trăiești și te identifici cu corpul fizic este o stare complet greșită.

Trebuie să ajungi la o stare complet diferită în care exiști în lumea forțelor superioare. În acea lume, simți efectul forțelor superioare și nu te mai identifici cu corpul tău. Este că și cum ți-ai înlătura corpul fizic așa cum un șarpe își înlătura pielea. Atunci, doar sufletul rămâne, care este în uniune cu forțele superioare.

Această stare este numită Grădină Eden, Rai, și acesta este starea pe care ar trebui să o atingem aici și acum, nu în viața următoare. Nu e nevoie să omori pe cineva pentru a o obține.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 03.01.2016

Întrebare: Reiese că religiile inventate de om permit oamenilor religioși să evite

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: