Cum dezvoltăm senzația pentru a simți pe celălalt?

Întrebare: Cum putem dezvolta percepția pentru a simți pe celălalt?

Răspuns: Percepția pentru a resimți pe celălalt se dezvoltă prin tentativele și eforturile de a ne forța să ne înclinăm în fața mediului corect și să îl alăturăm mediului exterior pentru a se conecta și pentru a-i servi. Prin atitudinea mea corectă și binevoitoare față de ei, descopăr Creatorul conform legii echivalenței de formă.

Cu cât încerc mai mult să fac bine mediului, cu atât mai mult descopăr Creatorul, pentru că El este bun și binevoitor pentru cei răi și cei buni. Deci, trebuie să încerc să tratez pe toată lumea în același mod. Cei răi sunt cei care caută să fie buni, dar care pentru moment sunt dominați de rău. Descoperind atitudinea mea față de ei în diferite moduri, descopăr Creatorul și în ce măsură trebuie să mă adaptez la El.

Examinarea și clarificarea nu sunt posibile decât în raport cu mediul. Nu este alt loc în care să pot întâlni Creatorul, să-L văd și să măsor în ce mod sunt diferit de El. Forma Sa este dezvăluită în marele public sau în grup, adică în mediu, în lume, deoarece lumea (Olam) este ascunderea (Alam – care are aceeași rădăcină în ebraică) Creatorului.

În măsura în care încerc să tratez mai bine lumea și, prin urmare, să mă schimb, descopăr Creatorul acolo. Nu este alt loc în care să pot să Îl simt, deoarece El nu are formă. Schimbându-mă, încep să tratez lumea în mod diferit, adică cel mai bun mod și, prin urmare, încep să descopăr că lumea este Shechina unde El, Creatorul, locuiește (Shochen).

Din pregătirea Lecției zilnice de Cabala, 26.05.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed