Cum putem atinge sentimentul de echilibru

Intrebare: Daca lumea este globala, criza fiind peste tot, si noi experimentam aceste stari intern, cum putem sta in acelasi timp in fata fortelor de adeziune si respingere pentru a ne pastra un sentiment de echilibru.

Raspuns: In primul rand, trebuie sa intelegi ca esti in starea in care ai o singiura forta, o forta egoista, o atractie egoista si ai nevoie de o alta forta sa o echilibrezi, care este forta de respingere.

Nu poti respinge ceea ce iti face rau. Ego-ul te forteaza sa atragi tot ceea ce pare bun in directia ta dar, de fapt, nu poti face o analiza a ceea ce este bun sau rau pentru tine.

Prin urmare, toata munca  noastra vine sa obtina acesta forta aditionala. Este scris, “Am creat inclinatia rea”. Raul este ego-ul care este in noi de la inceput, in timp ce binele nu se afla, de fapt, in noi.

Putem atrage forta binelui prin dorintele noastre, astfel incat sa existe in interior prin liberul nostru arbitru. Asta este ceea ce intelepciunea Cabalei, descoperita acum aproape 6000 de ani de catre Primul Om, ne spune ca ar trebui sa facem.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 10.07.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed