Cum putem Descoperi Harta Vieții?

Întrebare: Tu spui că suntem cu toții un singur suflet, dar cum este el relaționat cu viața mea? Chiar dacă acest lucru este adevărat, eu nu înțeleg ce pot face, de fapt?

Răspuns: Am efectuat numeroase acțiuni în viețile noastre. Încep această viață și o termin, dar știu pentru ce trăiesc? Nu. Știu astăzi ce să fac cu viața mea de mâine? Nu chiar.

Este ca intrarea printr-o ușă mică într-o casă uriașă unde m-am pierdut, neștiind când pot ieși din oricare camera și dacă am intrat din greșeală sau nu. Nu știm cum să determinăm noi înșine o soartă bună.

Înțelepciunea Cabalei ne dă harta vieții, și o puteți folosi ca un atlas.

Să presupunem că te duci într-o vacanță într-o anumită țară străină. Te uiți la harta țării, a orașului în care vă aflați, și este clar pentru tine unde vă aflați și cum să maximizați plăcerea de a petrece această vacanță fără să ratați nimic: pentru a vedea locurile, a gusta mâncăruri locale, etc. Și pentru această săptămână, nu vrei să pierzi nici un lucru.

Am intrat într-un loc numit această lume, și cum vom petrece timpul aici pare a nu ne ingrijora.

Înțelepciunea Cabalei vă oferă o hartă în care se poate vedea unde vă aflați și cu care puteți descoperi tot ceea ce este bun și minunat. De ce ar trebui să cutreierați fără țintă străzile expuse, locuri periculoase și murdare ?!

Puteți alege calea cea bună și să atingeți cele mai bune condiții. Există întotdeauna o anumită măsură la orice alegere. Oricine poate alege ceea ce este potrivit pentru el în funcție de rădăcina sufletului său. Aceasta este exact ceea ce înțelepciunea Cabalei ne permite să facem.

Până în prezent, ne-am dezvoltat într-un mod foarte simplu. Toată lumea a dobândit o anumită profesie, în scopul de a face bani, pentru a avea o familie, și pentru a reuși. Astăzi, ne-am depășit această dezvoltare. Noi nu vrem doar să avem o familie sau o profesie. Vrem să descoperim ceva care este mult mai profund. Și de aceea avem nevoie de înțelepciunea Cabalei, care ne va ghida în mod corect în căutarea sensului vieții.

Din Radio Programul Israelian 103FM 11/18/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: