Cum putem schimba situaţia în Israel, cine are cheia pentru fericirea lumii?

Întrebare: Care este misiunea evreilor?

Răspuns: Cabala, ştiinţa guvernării superioare, ne învaţă că suntem sub controlul sistemului superior al forţelor care ne operează şi ne influenţează pentru a ajunge la starea de integrare, iar cu cât aceste forţe devin mai apropiate, cu atât mai mult noi suntem strânşi laolaltă.

În conformitate cu acest lucru, umanitatea nu se dezvoltă doar în sus sau în exterior ci şi în conexiunea dintre noi. De aceea, în lumea noastră nu există doar cultură şi ştiinţă, ci şi Internetul. Sistemele economice, politice, comerţul, s-au dezvoltat pentru a ne lega împreună, dar această conexiune trebuie să fie una bună, reciprocă şi în beneficiul tuturor.

În legea sistemului integral există doar o singură opţiune pe care ar trebui ca întregul sistem să o caute – să fi la un nivel maxim de sănătate, la fel ca un corp sănătos, în care toate sistemele operează în coordonare unul cu celălalt.

Cu toate că aceste sisteme sunt opuse unul faţă de altul prin natura lor, aşa cum diferă sistemul limfatic de cel circulator sau de sistemul nervos, ele operează în coordonare deplină, completându-se unul pe celălalt, astfel determinând sănătatea organismului. În lumea noastră, nu putem balansa aceste două sisteme. Nivelele mineral, vegetal şi animal din natură se află într-o asemenea simbioză.

Dar natură umană a ridicat omul deasupra acestui sistem. Trebuie să îl înţelegem, să îl percepem, să ne încorporăm în el şi să îl folosim în mod corect. Natura ne forţează să învăţăm şi să controlăm acest sistem, dar noi nu vrem.

Pentru că poporul Israel nu vrea să se unească pentru binele comun, înseamnă că noi suntem motivul pentru toate problemele din lume. Umanitate simte acest lucru în mod instinctiv şi de aceea ne acuză. Astfel, cu cât suferinţa creşte, presiunea lumii asupra noastră creşte şi ea.

Întrebare: Dar de ce se întâmplă acest lucru astăzi?

Răspuns: Trebuie să studiaţi sistemul care guvernează lumea pentru a învăţa sistemul. Nu se poate explica întotdeauna de ce suferă. nici măcar unui pacient. I se prescriu pur şi simplu medicamente şi este trimis acasă. Aici, totuşi, medicamentul pe care îl putem da noi societăţii bolnave este diferit, ceva ideologic.

Problema este că ar trebui să folosim acest medicament în mod conştient, pentru că fiecare dintre noi trebuie să se ridice la nivelul uman şi să nu rămână la nivelul de animal, cu toate că de fapt nu vrem să îl părăsim. Dar natura ne împinge către o percepţie rezonabilă a esenţei sale, şi astfel nu avem altceva de făcut decât să descoperim sistemul general care ne guvernează.

Ne spune lucruri simple: dacă vreţi să obţineţi unitatea corectă între voi, conform principiului „iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi”, trebuie fă fiţi în echilibru cu întregul sistem.

Apoi, forţele de stânga şi de dreapta ale naturii, pozitive şi negative, se vor completa reciproc una pe alta şi se vor echilibra. Trebuie să atingem asta. Veţi schimba societatea umană şi toate celelalte părţi ale naturii se vor calma şi vom ajunge la relaţii armonioase între natură şi om.

Dar pentru a ajunge la asta, omul trebuie să se schimbe. Trebuie să fie educat. Până sa ajungem la asta, până să stabilim un sistem de educaţie integrală astfel ca oamenii să se completeze reciproc şi să se apropie unul de altul, nu se va întâmpla nimic!

Puteţi întreba cum este posibil să schimbăm opt miliarde de oameni. Înţelepciunea Cabala ne spune cum se poate ajunge la asta. Ne spune că toată umanitatea este construită ca o piramidă, cu poporul Israel aflat în vârf.

Dacă începeţi să vă angajaţi în convergenţa integrala dintre aceştia, acest lucru va afecta în cele din urmă întreaga lume, adică naţiunea Israel va deveni „ o lumină pentru naţiunile lumii”.

Apoi toată lumea se va simţii bine; atacurile antisemite vor înceta şi ura pe care o simt oamenii aţă de evrei va dispărea. Vor vedea cum întreaga lume, incluzând vecinii noştri cei mai apropiaţi, va începe deodată să ne trateze frumos, pentru că vor vedea că naţiunea Israel aduce în lume binele, în loc de rău.

Acesta este singurul lucru pe care lumea îl aşteaptă de la noi! Acesta este motivul pentru care suntem întotdeauna acuzaţi de ceva. Întreaga lumea se luptă cu o singură mică naţiune, un singur stat mic, Israel!

Continuăm să ne plânge: „Cum este posibil! Ce face ONU?” Acesta este singurul lucru pe care îl face ONU. Ce face UNESCO? UNESCO continuă să ne atace. Toate ziarele sunt pline de articole împotriva Israelului. Este cineva de partea noastră? Dacă plătim, poate cineva ar spune ceva în favoarea noastră, dar de fapt nu crede asta!

Asta înseamnă că fiecare că fiecare naţiune şi fiecare om din lume, funcţie de dezvoltarea sa, începe să simtă că Israel are cheia pentru fericirea lumii. Asta ne spun toate sursele Cabaliste…

Va urma…

Din emisiunea de pe KabTV „Situaţia prezentă de criză din Israel” din 14.10.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed