Cum sa deschid zidul

Întrebare: Putem înțelege ceea ce citim înainte să trecem barieră (Mahsom)? Pare-se că în această viață corporală totul se schimbă permanent și lucrurile se dovedesc a fi mereu opuse între ele.

Răspuns: Se pare că avansăm prea încet dar, conform cu experiența mea, pot spune că dacă Cabaliști nu ar fi determinat și aranjat ordinea muncii spirituale pentru noi, nu am fi înteles cât de diferită este starea spirituală față de cea corporală. Este natură ei opusă Dar noi credem  că este o simplă adăugare peste ceea ce deja avem în această viață.

Trebuie să lucrăm conform metodei lui Baal HaSulam și a lui Rabash și să studiem Comentariul Scării  la Cartea Zohar, Prefața la Înțelepciunea Cabalei și ȚES, dar acestea trebuie să fie însoțite de diseminare întrucât această ne furnizează vasul spiritual. Noi de fapt nu suntem un vas; noi suntem punctul de Bina, națiunea Israelului care este numai conductor, adaptor, o țeava. Dacă această țeava nu este conectată la nimic, atunci ea nu lucrează; este stricată și devine o stâna de piatră.

Nu există o ușă care să se deschidă și să te ducă în spiritualitate. Dimpotrivă, în față ta stă un zid și în momentul în care ești gata vezi o deschidere în perete și intri prin ea. Nu contează unde stăteai în acel moment.

Nu trebuie să te preocupe găsirea deschiderii. Nu pe ea o cauți ci modul în care ai putea să deschizi zidul. Grijă noastră trebuie să fie despre cum construim vasul, conexiunea și apoi vei putea să treci repede prin zid.

Cabaliștii ne-au lăsat destul material că-l putem construi noi înșine. Acum începem o nouă fază în diseminare. Numai datorită revelației și diseminării înțelepciunii cabalei putem ieși din această lume și

să fim recompensați cu adevărată lucrare spirituală și cu corectarea lumii.

Cabaliștii au scris foarte puțin despre diseminare; ei ne-au dat numai principii generale. Noi trebuie să căutăm calea pe care să lucrăm cu publicul larg și cum să o aplicăm practic noi înșine. De ce nu ne-au spus cabaliștii toate acestea în mod specific și de ce nu ne-au pregătit ei un manual de diseminare că să nu greșim?

Un asemenea manual nici nu există. Că un om flămând eu aștept mereu că să se reveleze fază următoare în corcondanta cu muncă pe care o depunem. Dacă vrem să progresăm trebuie să descoperim noi înșine următoarele etape. Împreună, noi scriem metodă corectării lumiii în zilele noastre.

Din prima parte a lectiei zilnice de cabala 5/23/14, Shamati, paragraful 8.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: