Cum sa devii un erou

Intrebare: Care au fost ultimele eforturi pe care le-ai facut inainte ca Creatorul sa iti raspunda? Ce ai facut inainte sa treci Machsomul?

Raspuns: Intrebarea este incorecta pentru ca asta se intampla pe neasteptate. Ce functioneaza este suma diferitelor eforturi, unele dintre ele nici macar nu banuiesti ca exista. Doar mai tarziu, cand scoti afara „colectia aculmulata” incepi sa intelegi ca tot prin ce ai trecut ti-a fost necesar ca sa atingi ceea ce tocmai ai atins.

Totusi, atat timp cat rezultatul tuturor eforturilor nu iti este dezvaluit, nu stii cat de mult ti-a mai ramas. De aceea este imposibil sa spui ca un anumit efort te-a adus la desavarsire.

Intrebare: Ce a fost special in ceea ce priveste  eforturile tale?

Raspuns: Cred ca nimic in afara de rabdare, perseverenta si consecventa (desigur, intr-un mediu plin de griji si tot ce este legat de ele). Baal HaSulam scrie despre asta in faimosul exemplu la numarul 133 din „Introducere la Talmud Eser Sefirot”: „Si doar eroii din ei, cei care au avut rabdare, au invins gardienii si au deschis poarta. Si au fost rasplatiti pe loc putand vedea fata Regelui”….

Cine este erou? Este vorba de persoana care are destula rabdare, care a facut tot posibilul sa nu se abata de la cale.

Din prima parte a lectiei zilnice de Cabala 1/9/11, Scrierile lui  Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: