Cum să dobândim iubirea de Creator

943Prin urmare, ar trebui să știm că ni s-a oferit iubirea de prieteni pentru a învăța cum să evităm pătarea onoarei Regelui. Cu alte cuvinte, dacă cineva nu are altă dorință decât să-i aducă mulțumire Regelui, cu siguranță el va păta onoarea Regelui, care se numește „Transmiterea Kedusha [sfințenie/sanctitatee] celor exteriori”. Din acest motiv, nu trebuie să subestimăm importanța muncii în iubirea de prieteni, căci prin aceasta el va învăța cum să iasă din iubirea de sine și să intre pe calea iubirii de ceilalți. Și când va finaliza munca iubirii de prieteni, el va putea fi răsplătit cu iubirea pentru Creator (Rabash, „Vino la Faraon—2”, articolul 13, 1986)

Comentariu: Există un anumit absolut în acest articol, că nu există o revelare treptată a Creatorului. Rabash spune cu fermitate: „Când va finaliza munca iubirii de prieteni, va putea fi răsplătit cu iubirea pentru Creator”.

Răspunsul meu: Se întâmplă acest lucru deoarece nu există decizii parțiale raportate la Creator și nu există nicio modalitate de a face ceva doar într-o anume măsură. În ceea ce privește Creatorul,cineva poate acționa doar dintr-un Kli  (dorință) complet corectat. De aceea se spune: „De la iubirea pentru ființele create la iubirea pentru Creator”.

Cu cât îți iubești mai mult prietenii sau te conectezi cu ei, cu atât te apropii mai mult de Creator. Dar adevărul este că s-ar putea ca asta să nu fie simțită. La urma urmei, avem grade de apropiere între noi, dar încă nu l-am dezvăluit pe Creator. Pentru a face acest lucru avem nevoie de un Kli complet.

Convenția „Arava” în Europa – Lituania 2022, Lecția 2, 7/22/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed