Cum să nu cedezi tristeții

622.02Întrebare: Studiez înțelepciunea Cabala deja de doi ani. Mă simt constant vinovat pentru că am investit foarte puțin în grupul de zece. Sunt obligat să-mi filtrez gândurile și dorințele în fiecare moment. Nu mai sunt fericit. Este greșit? La urma urmei, spui că cabaliștii sunt cei mai mari egoiști și că le place să se bucure.

Răspuns: Nu trebuie să te limitezi în niciun fel de la plăceri. Scopul creației este de a aduce plăcere ființelor create.

Omul nu ar trebui să fie niciodată într-o stare de tristețe. Dacă această stare apare și îl posedă, nu este un lucru bun. Această stare ar trebui să fie limitată în timp și intensitate, deoarece cu tristețea ta îi reproșezi Creatorului că te-a adus în această lume și că te-a forțat să suferi.

Care este atributul Său de dăruire? Ar trebui să se manifeste și acum. În orice stare, fiecare dintre voi și toți împreună ar trebui să se simtă absolut fericiți, deoarece Creatorul vă ghidează în permanență numai spre bine. Acesta este motivul pentru care este scris că, chiar dacă o sabie ascuțită este așezată pe gâtul tău, tot ar trebui să crezi că este în bine și că Creatorul te va salva.

De fapt, această forță te conduce și te salvează. Ar trebui să vă feriți să vă descurajați mai ales în grup. Dacă grupul stă și suferă, este o crimă spirituală teribilă. Nu ar trebui să se întâmple în niciun caz! Dimpotrivă, ar trebui să aprindeți bucuria și optimismul.

Întrebare: Uneori, într-o stare de cădere, se pare că întreaga lume se prăbușește. Cum ar trebui să lucrăm cu gândurile noastre în această stare?

Răspuns: Te înțeleg, lumea într-adevăr se prăbușește, dar este întreaga lume și nu noi. Știm pentru ce este această lume și ce ar trebui să facem pentru a aduce metoda mântuirii în lume, care depinde doar de schimbarea intenției noastre, a conștiinței noastre, a dorinței noastre, a conexiunii noastre.

De fapt, conexiunea dintre noi și cu Creatorul  sunt cele de care depinde mântuirea lumii. Și atunci ne vom simți în lumea superioară.

KabTV „Fundamentele Cabalei”, 19.02.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: