Cum te poți forța să asculți o altă persoană?

Întrebare: Ce sfaturi puteți oferi despre cum să ne forțăm să ascultăm pe altcineva? Să spunem că, în calitate de șef, înțeleg că trebuie să-mi ascult subalternul, dar nu vreau. Pot să mă forțez să fac asta?

Răspuns: Doar dacă îl iubești sau te temi de el. Trebuie să primești de la el fie sentimente pozitive, fie negative, dar cele mai bune sunt cele pozitive. Cu alte cuvinte, fie îți este frică de el și este mai profitabil pentru tine să-l asculți, fie îl iubești și îl asculți pentru că îți este plăcut.

Întrebare: Psihologii îi sfătuiesc pe manageri să-și asculte subordonații câteva minute pe zi. Un muncitor trebuie ascultat; acest lucru este chiar mai important pentru el decât salariul. Dar a asculta pe cineva mult timp este împotriva naturii noastre. Care este soluția aici?

Răspuns: Trebuie să ne corectăm pe noi înșine și atunci va funcționa. „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” este corectarea generală a întregii omeniri și a fiecăruia dintre noi. Dacă dorim acest lucru, atunci îl vom simți în mod natural în toate relațiile dintre noi.

Din KabTV „Abilități de comunicare” 14.08.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: