Dacă Creatorul este totul, cine sunt eu?

Întrebare: Dacă  ”nu există nici un loc lipsit de El„, unde sunt eu?

Răspuns: Chiar gândul vostru ”nu există nici un loc lipsit de El” este trimis de Creator. Adică, El conduce sută la sută tot ceea ce se întâmplă în voi și în jurul vostru, cu excepția unui gând care vă dezorientează și vă obligă să credeți că există, aparent, o altă guvernare în afară de El: fie o guvernare străină, fie propria voastră guvernare.

Trebuie să corectați acest singur gând, să eliminați acest punct care vă faceți să credeți că aparent, există încă altceva în afară de Creator. Asta înseamnă că mereu, trebuie să fiți în conformitate cu forța activă care face totul.

Întrebare: Deci, unde sunt eu?

Răspuns: Tu nu exiști! Faceți astfel ca voi să nu existați și că totul este doar Creatorul.

Voi nu existați acum, ci sunteți această sumă de eforturi pe care ați investit-o în scopul de a descoperi că ”nu există nimeni în afară de El”. În fiecare moment de-a lungul drumului vostru, Creatorul vă dezorientează că mai există alte forțe, oameni care au libera alegere. Dar voi reduceți totul într-un punct, suprimați toate perturbările și spuneți că ”nu există nimeni în afară de El”, că totul se face prin El și că aparține Lui.

Și clipă după clipă, din toate aceste puncte, îti construiești structura ta, privirea asupra lumii, conștiința ta. Acesta vei fi tu!

Din partea a doua a Lecției zilnice de Cabala, 14.05.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: