De ce am nevoie de un doctor?

Întrebare: Deşi astăzi un medic câştigă mulţi bani, el nu este fericit. El are numeroşi pacienţi şi totul se face mecanic. La finalul zilei, se întoarce epuizat, bea, fumează şi face totul pentru a se calma. Pacientul nu este nici el fericit, deoarece nu poate obţine atenţia şi tratamentul adecvat pentru sănătatea lui. Nimeni nu este mulţumit precum, spre exemplu, era în China antică, unde un medic era bucuros să vadă o persoană sănătoasă în faţa lui.

Dacă am putea arăta medicului că educaţia integrală îşi propune să modifice sistemul de îngrijire medicală, că aceasta poate să-l ajute să găsească munca mai agreabilă, iar el va fi capabil să se bucure de ea, atunci, poate ar putea fi interesat.

Răspuns: Nu cred că este un argument puternic pentru a schimba ansamblul sistemului de sănătate, mai ales când există persoane influente ce au creat acest sistem iîn mod ntenţionat şi sunt mulţumiţi de el. Acesta este motivul pentru care criza trebuie să se manifeste şi aici. Ea va rupe şi va forţa modificarea sistemului, a modului de gândire, viziunea asupra realităţii, altfel, nimic nu va merge. Este posibil să încercăm să schimbăm sistemul de jos, dar pentru asta, aveţi nevoie de schimbarea fiinţei umane.

Tu vorbeşti despre medicina chineză, dar sunt persoane diferite, la un diferit nivel egoist de dezvoltare.

Pentru a face ca o persoană să fie interconectată cu societatea şi pentru a ajuta personalul medical să se conecteze în scopul de a scăpa de medicamente nocive inutile şi de bilanţuri total inutile şi de cercetare, în scopul de a permite unui medic să se ocupe de pacient, să se gândească la el, în loc să primească patruzeci de pacienţi pe schimb, ca un operator multifuncţional, pentru a face asta, trebuie să schimbăm complet relaţiile între oameni. Pentru a face asta, trebuie să schimbaţi omul!

Nu puteţi pune o persoană egoistă modernă în aceste condiţii, el pur şi simplu nu vede alte persoane. De fapt, atunci când vezi un medic, el nu te priveşte. El priveşte în calculator, verifică presiunea arterială şi asta-i tot. Medicina chineză este o relaţie cu o persoană. Iar aici este vorba de o „relaţie” cu presiunea arterială, puls şi o serie de teste care pot fi introduse în calculator, care vor da medicului o soluţie referitor la ce ar putea face unui pacient. Se pare că medicul n ici nu este de fapt necesar aici.

 

Kab.tv, „Medicina viitorului”, 07.04.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed