De ce are nevoie un Cabalist de familie?

Intrebare: De ce trebuie sa aiba familie un Cabalist?

Raspuns: Mai intai de toate, este obligatoriu pentru un Cabalist sa aiba o familie pentru ca grija pentru familie modeleaza o persoana.

In intelepciunea Cabala, se spune, ce primeste o persoana cand se casatoreste? Primeste inca o dorinta egoista. Asa deci, cand o persoana se casatoreste, are doua dorinte egoiste, si acum poate sa se implice in siguranta in intelepciunea Cabala.

Depinde de noi sa fim ca radacinile noastre superioare unde sunt Zeir Anpin si Malchut, intre care se intampla toate corectiile, nasterea noului Partzufim si noilor suflete. Acelasi lucru este gasit de asemenea aici in lumea noastra. Asa ca este obligatoriu sa ne casatorim. Trebuie sa dam nastere si sa crestem copii pentru a ne dezvolta. Urmatoarea generatie continua prin noi. De fapt ei sunt chiar noi dar in alta forma, o forma noua.

Intrebare: Cand apare o femeie in viata unui barbat, acesta se gandeste la ea mai mult decat la Creator; asa ca simte disconfort, frica si distanta fata de Creator. Cum este posibil sa echilibrezi aceste doua lucruri?

Raspuns: Barbatul trebuie sa isi imparta viata clar si precis in doua parti. Ce este al lui Dumnezeu este al Lui si ce este al omului este al omului, divinitatii ce Ii apartine si omului ce ii apartine. Cu alte cuvinte, tot ce apartine corpului apartine corpului si tot ce apartine sufletului apartine sufletului. Barbatul trebuie sa munceasca, sa isi indeplineasca sarcinile domestice, sa dedice timp sotiei si copiilor si sa aloce un anumit timp pentru astea. Totusi, el trebuie sa dedice majoritatea timpului sau scopului vietii, dezvoltarii sufletului.

Principalul lucru este sa pregateasca un program si sa isi imparta timpul. Daca o persoana foloseste timpul corect, va incepe sa vada ca divizarea corecta a fortelor sale il vor duce spre scop.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 1.01.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: