De ce avem nevoie de bani?

Întrebare: Cu ce se aseamănă banii în spiritualitate?

Răspuns: Banii (Kesef) este acoperământ (Kisui) peste egoismul meu. Este o forţă ce îmi permite să îmi acopăr egoismul, să îl satisfac, sau să îl folosesc pentru a-i satisface pe alţii. Banii îmi dau oportunitatea să lucrez împotriva egoismului meu – fie pentru beneficiul propriu, fie împotriva.

De aceea, în lumea integrală, banii nu ar trebui folosiţi decât pentru conexiunea între oameni. O persoană trebui să-şi păstreze doar necesităţile vieţii pentru sine şi să dea tot surplusul pentru corecţia lumii.

În generaţiile viitorului, în lumea corectată, banii vor dispărea. Voi primi tot ce trebuie să primesc de la societate, deci de ce as avea nevoie de bani? Dacă întreaga lume va fi corectată, şi necesităţile fiecăruia vor fi asigurate, şi în plus, nimeni nu va avea nevoie de satisfacţie excesivă, atunci de ce am avea nevoie de bani? Nu va fi nevoie de ei.

Va fi nevoie să se reglementeze într-un fel procesul de transfer al banilor de la o companie la alta şi între fabrici pentru a asigura pentru întreaga lume, şi pentru a obţine forma corectată, perfectă, dar asta nu se va mai întâmpla prin intermediul banilor de hârtie. Va trebui să ne măsurăm cumva conexiunea dintre noi.  O vom evalua prin “bani”, dar nu vor fi aceeaşi bani ce sunt în circulaţie azi, ci nivelul de dăruire a unei persoane către ceilalţi.

Dacă ne schimbăm către dăruire, si atunci o să avem nevoie de bani. Cu toate astea va lua forma unui ecran ce va fi măsurat în funcţie de unitatea spre care conduce.

“Cât de mult ai plătit?” răspunsul este: în echivalentul unităţii ce a rezultat! Între timp, azi preţul pe care îl plătesc este determinat de cât de mult o să primesc pentru mine însumi prin detaşarea faţă de ceilalţi, de caeea crează separare între noi.
Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 3/1/11, Lecţia despre bani

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: